Til toppen

Margot setter helsevesenet på prøve

Margot Hurlen er tilbake, og nå skal hun hente ut sitt livslange innskudd til norsk helsevesen. Ina Breivik går i tospann med skuespiller Simon Andersen i forestillingen «Margot i 100 over 80». For her skal Helse-Norge under lupen.
Av Fridgeir Walderhaug

Ina Breivik og Simon Andersen nærmer seg premieren på «Margot i 100 over 80» på Arbeideren.

Ina Breivik og Simon Andersen nærmer seg premieren på «Margot i 100 over 80» på Arbeideren.

”Du trenger ikke ta med lystgass, vi bjuder”, står det på invitasjonen til forestillingen «Margot i 100 over 80». Og vi tviler ikke et sekund.

Vår egen Ina, som er nominert til Komiprisen hele seks ganger, skal på scenen med sine alter-egoer Margot Hurlen, Jannen og Trønderen.

Det er Margot som er den store stjerna, og som nå, etter å ha deltatt i byggingen av velferdsstaten skal hente ut sitt soleklare krav. Behandling.

Med seg har hun en skuespiller og komiker som også er av stort format. Simon Andersen. De fleste som har nådd voksen alder kan huske ham som Roy i TV2-såpeserien ”De Syv Søstre”.

-Jeg møtte jo Ina og Astrid (Overaa journ.anm.) i Oslo for rundt 23 år siden, og fikk overraskende en invitasjon til et nachspiel av dem. Og det var fantastisk moro.

Og bedre ble det da jeg kom til Ålesund med Riksteateret, og Astrid inviterer til krabbelag på Teaterfabrikken. I Riksteateret går det fortsatt gjetord om det krabbelaget, forteller Simon, iført legedrakt.

For vi har fått audiens inn til prøvene Ina og Simon har på scenen de skal ha premiere på torsdag 10.november.

-Det er mye som skal på plass. For en ting er alt vi har oppe i hodene våre, men som blir noe helt annet når det skal gjøres i praksis. Spesielt tid, forteller Ina.

(Fortsetter under).

Her er det Trønderen, en av figurene til Ina Breivik, som er svært skeptisk til hvilke hulrom legen må undersøke.

Her er det Trønderen, en av figurene til Ina Breivik, som er svært skeptisk til hvilke hulrom legen må undersøke.

-Bare det å skifte karakter og kostymer i løpet av snaue fire sekunder krever litt. Utfordrende, er vel rette ordet, men heldigvis kommer fantastiske Marte Synnevåg for å hjelpe oss, sier Ina, som nylig har hatt helsevesenet tett innpå seg den siste tiden, som sykepleier.

-Jeg slutta jo som sykepleier i 2000, men så kom pandemien, og da ble jeg henta inn til tjeneste. Nå er jeg tilbake, og det er jo Helse-Norge dette skal handle om også, sier hun.

-Det blir jo et skråblikk på helsevesenet, for mange føler jo på frustrasjon med alt som skal være så økonomisk og med all effektiviseringen, forteller Simon, som spiller legen i komedien.

Og det er altså Margot Hurlen som med livsmot og benskjørhet baner seg vei gjennom Helse-Norge.

Og som vi alle vet så rykker vi stadig frem i køen, eller gjør vi egentlig det?

Kjenner vi Margot rett så blir premieren 10.november på Arbeideren begynnelsen på en latterbølge som vil gå reseptfri over fire helger og seksten forestillinger.

-Deretter blir det jo turné. Blant annet til Bergen i januar, sier Ina Breivik.