Til toppen

Næringsliv

Annonse:
Annonse:

Signerte kontrakt om Osane Idrettshall

Ålesund kommunale Eigedom KF signerte i dag, tirsdag, kontrakt med Åsen & Øvrelid as om utbyggingen av Osane idrettshall. – Dette er et prosjekt vi er glade for at vi nå kan starte byggingen av, og vi ser frem til samarbeidet med entreprenøren, sier Ronny Gårdsvoll, prosjektleder i Ålesund kommunale Eigedom KF.

Les mer

Sparebanken Møre etablerer ny avdeling for bærekraft

Cecilie Myrstad har vært med på å bygge opp bankens bærekraftssatsing.
Nå skal hun lede den nyopprettede avdelingen og videreutvikle bankens rolle som pådriver for bærekraft.

Les mer

The North West er klare til å lage liv

Det plinger i telefonen og meldingene strømmer inn, da Bypatrioten tok en prat med Christian Finnskog om konferansen The North West. – Det er akkurat slik det skal være rett før vi åpner konferansen, sier Christian med et smil.

Les mer

– Vi skal få servert folk!

– Dette kommer på ingen måte på et godt tidspunkt, med både strålende sol og åpne uteserveringer, men vi i serveringsbransjen er vant til å takle det meste. Vi skal få servert folk denne gangen også, sier Ronny Kolvik på Bro om streiken som også rammer de store bryggeriene.

Les mer

Ferger og buss i fylket rammes av steik

Meklingen mellom NHO, LO og YS førte ikke til enighet, noe som betyr at rundt 25 000 medlemmar i LO og YS blir tatt ut i streik fra mandag morgen. Streiken vil ramme flere fergesamband i Møre og Romsdal. Jesper Wiig, seksjonsleder for drift i FRAM ber passasjer om å være forberedt på ventetid i forbindelse med reiser.

Les mer

-Puben blir prikken over i-en

Det tror hotelldirektør Silje Viken Skarlund ved Thon Hotel Ålesund. Hun mener den nye irske puben på Brunholmen vil gi området et løft og en totalopplevelse. For da kan du sove, spise, drikke og kose deg, i tillegg til å nyte god kultur.

Les mer

– Felles ansvar å ta inn lærlinger

Den 1. mars søkte 1200 lærlinger om læreplass. Nå starter jakten på bedriftene for de som enda ikke har fått læreplass. Flere lokale bedrifter i Ålesund støtter oppfordringen som kommer fra Fylkeskommunen.

Les mer

Møt Ålesund i Oslo

Torsdag neste uke vil en rekke aktører fra næringslivet og det offentlige fra Ålesund og Møre og Romsdal delta på en stor jobbmesse i Oslo, i håp om å få mange med seg hjem.

Les mer

Ghulam Abbas til Bra By 4. oktober

Han er ferdig med fortiden og vil bruke all sin erfaring på å gi tilbake til samfunnet. Den mafiadømte og tidligere gjenglederen Ghulam Abbas var av politiet omtalt som «Norges farligste mann». Nå kommer han til Ålesund og byutviklingskonferansen Bra By onsdag 4. oktober.

Les mer

Skal bli størst mellom Bergen og Trondheim

Denne sommeren ferdigstilles det store prosjektet hos Quality Hotel Waterfront som når det er ferdig vil gi totalt 248 rom. Tre etasjer med det som før var kontorer er nå revet og skal gjøres om til 53 nye rom. Bli med på omvisning.

Les mer

Øivind Tiller blir kjøkkensjef for Sjøbua

Når Sjøbua åpner dørene til høsten står Øivind Tiller ved roret som kjøkkensjef. Han kommer fra stillingen som soussjef for Britannia hvor han har bygget flere suksessfulle konsepter, er omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost, skriver 62 nord i en pressemelding.

Les mer

KLM feiret 10 år på Vigra

Det var stor stas i avgangshallen på Vigra i dag da KLM markerte sitt 10- års jubileum for direkteruten Ålesund- Amsterdam. – Det har vært både gøy og spennende. Vi har lyktes med å bygge ei god rute, sa en fornøyd salgsdirektør for Air France og KLM Halvor Gløersen.

Les mer

Mange må ta nytt sertifikat

I 2021 kom det nye krav om kompetansesertifikat for å føre båter på mellom åtte og femten meter. Det betyr høy aktivitet for Marint Kompetansesenter i Ålesund som nå holder kurs på kurs med folk og bedrifter fra hele landet.

Les mer