Til toppen

\ loading=

MS Rotterdam ble første skip på landstrøm

- Vi var utrolig spente da de til kai i morges, men skipet ble koblet på landstrøm og alt fungerte som det skulle, forteller Synnøve Johnsen i Ålesundregionens Havnevesen om dagen som ble en milepel for alle som har jobbet med prosjektet.

Foto: Ålesundregionens Havnevesen

– Vanligvis er dette en prosess som fra nå av skal ta en liten time, men siden det var aller første gang i dag så holdt vi på fra skipet kom klokken 08.00 til 13.00. Da var de koblet på, forteller Synnøve Johnsen.

Prosessen med landstrømanlegget ble startet i 2019, men som for alt annet sørget pandemien for at det tok lengre tid enn først antatt. I dag var endelig dagen her.

– Vi var bra spente i dag ja, alle sammen, det kan du godt si. Dette er et stort vendepunkt og en dato å notere seg. Spesielt for oss i havna og alle våre samarbeidspartnere som har stått på for å få til dette, sier hun om anlegget som fører til redusert støy og utslipp når cruiseskipene ligger til kai i Ålesund sentrum. Se flere bilder fra dagen i dag under:

MS Rotterdam fikk gleden av å være det aller første skipet som koblet seg til det nye landstrømanlegget i Ålesund. (Foto: Bypatrioten)
Foto: Ålesundregionens Havnevesen
Foto: Ålesundregionens Havnevesen
Foto: Ålesundregionens Havnevesen
Foto: Ålesundregionens Havnevesen