Til toppen

Morsomme herrer i Tøysegata

De er åtte menn med ett mål: Å få publikum til å hyle av latter. Nå er gjengen i Herreteateret i full gang med å øve inn forestillingen ”Penga eller livet” som har premiere mars 2018. 

Fra venstre Tom Larsen, Arild Terje Antonsen og Richard Sjøholt. De fem andre i ensemblet er Thor-Ivar Forsland, Jon Helle Aasgaard, Roy Kasper Naalsund, Bjørn Erik Reknes og Viggo Solum.

Fra venstre Tom Larsen, Arild Terje Antonsen og Richard Sjøholt. De fem andre i ensemblet er Thor-Ivar Forsland, Jon Helle Aasgaard, Roy Kasper Naalsund, Bjørn Erik Reknes og Viggo Solum.

Humorherrene
– Farsen er den desidert artigste formen for teater. Det er høyt tempo, hyppige sceneskift og kjappe replikker og snodige karakterer. Og selve historien er ofte så komisk at det grenser til det absurde, sier Richard Sjøholt, Arild Terje Antonsen og Tom Larsen.

 De er tre av i alt åtte skuespillere som nok en gang satser på å fylle Parken kulturhus. 2. mars 2018 er det premiere på farsen ”Penga eller livet”, deretter bærer det ut på Møre og Romsdal-turne.

– Joda, det er mye godt arbeid som gjenstår før premieren, men vi er i rute og vel så det, sier Antonsen.

Tullball
Vi møter herrene i øvingslokalet i det tidligere lokalet til Vinmonopolet i Røysegata, eller skal vi kalle det Tøysegata? For de kjappe replikkene kommer tett som hagl når teaterherrene møtes til øving. 

– Vi stortrives i lag og har det veldig gøy. Samtidig er det jo med ærefrykt vi setter i gang med å øve inn det nye stykket. Det er mye som skal på plass. Men vi gleder oss skikkelig til å få publikum i salen 2. mars, sier de. 

Penger til besvær
”Penga eller livet” er en ellevill forviklingskomedie som er skrevet av Ray Cooney. Den går over to akter og handler om Henry som får forbyttet en kommert og plutselig kommer hjem med 17 millioner. Hva skjer når man plutselig får så mye penger, bruker man dem eller skjuler man dem? Med høyt tempo, situasjonskomikk og utallige turer ut og inn av dører, resulterer dette i stadig villere påfunn og bortforklaringer.

 – Farsen er en morsom, men krevende teaterform for oss skuespillere. De kjappe replikkene gjør at vi må være veldig samkjørt. Men vi har jo begynt å få en del erfaring, så det skal gå fint, sier Tom Larsen. 

Helaften
Herreteateret har hatt forestillinger annet hvert år siden 2012 og har inntrykk av at ålesundere setter pris på teaterformen.

– Vi anbefaler en helaften i latterens tegn. Kombiner gjerne teaterbesøket med en middag på byen, så får man oppskriften på en artig kveld, oppfordrer de. 

Den humoristiske oktetten har satt opp to forestillinger på Parken kulturhus, 2. og 3. mars, deretter skal de ut på tur med stykket. Foreløpig har de tre spillesteder i Møre og Romsdal (Brattvåg, Åndalsnes og Longva), men utelukker ikke at det blir mer.

 I fjor ble premiereforestillingen så godt som fullsatt, så det kan være lurt å være tidlig ute med å bestille billetter.

– Vi gleder oss, og det bør publikum også gjøre, for ette blir ellevilt, sier de.  

Billetter kan kjøpes her.