Til toppen

Medaljer til Milla og Anna

Husker du medaljehåpene Anna og Milla i Paragruppa til Aaslk? I helga gikk Landsstevnet i svømming for utøvere med utviklingshemming av stabelen. Og klart det ble medaljer.

Janne Muri tok initiativet til å danne en paragruppe under Aaslk i 2016. I helgen arrangerte de sitt første nasjonale svømmestevne for utøvere med utviklingshemming. Foto: Jon Forberg.

Av: Fridgeir Walderhaug

Det var 11.februar vi ble med Anna Bjånes og Milla Muri Schrøder på oppkjøring til Landsstevnet, første gang på hjemmebane i Ålesund.

Stolte medaljører

Langs bassengkanten på Bybadet var de begge klare på en ting. Og det var at de skulle ta medalje.
– Joda, det ble medaljer på dem begge, i et fantastisk arrangement fra fredag til søndag, sier Janne Muri, mamma til Milla, og initiativtaker til paragruppa under Aalesunds Svømme og livredningsklubb (Aaslk). Det er mamma Janne som tar praten sent søndag kveld, for medaljørene strøk tidlig til sengs etter strabasene, har vi forstått.

– De er kjempestolte etter Landsstevnet, der det var 77 påmeldte svømmere fra 20 klubber kom til Ålesund for å konkurrere.

Milla er klar for å ta med seg medaljene for å vise dem på skolen, sier hun.
Paragruppa til Aaslk, som de selv omtaler som «Aaslk swimstars» stilte med elleve utøvere, og både Anna og Milla står på medaljelista.

Her svømmer Anna Bjånes ryggsvømming og blir belønnet med sølvmedalje. Foto: Jon Forberg.

Anna fikk en fortjent sølvmedalje i 4×50 meter medley, som er en runde hver av de fire ulike svømmedisiplinene. Anna var klar på at rawl, eller fristil, var hennes foretrukne disiplin.

Milla endte opp med to sølv og to bronse i 100 meter fri, 50 meter fri, 4×50 meter fri miks og 4×50 meter medley.

Medaljedryss ble det også på de andre deltagerne, hvorav tre utøvere fra Ålesund sikret seg gull. Siri Linn Kalvøy fikk to gull. Sander Flem Debess, Henrik Nergård og Edgar Neu fikk en hver.

-Milla fikk en diskvalifisering på butterfly. Det var noe med hendene som dommerne reagerte på. Men slik er det, og det lærer hun av, sier mamma Janne.

Ordfører Eva Vinje Aurdal var blant medaljeutdelerne. Her tildeler hun en bronsemedalje til Aaslk-svømmer Mari Otterlei, som også fikk en sølvmedalje.

Storfint besøk

Ordfører Eva Vinje Aurdal ønsket utøverne fra hele landet velkommen til Ålesund og Landsstevne, og foretok flere av medaljeutdelingene.

Tidligere idrettspresident, nå leder i NFU, Tom Tvedt og generalsekretær i Norges Svømmeforbund Bjørn Soleng var også på plass i Ålesund under Landsstevnet.

-Og du er fornøyd etter helga?

-Ja, det har vært moro, så jeg er veldig fornøyd, sier Janne Muri.

Bankett

-Det har jo vært hektisk, men veldig givende, med start fredag med oppvarming på Bybadet, konkurranser på Moa lørdag og søndag. I tillegg hadde vi en flott bankett på Quality hotell Ålesund lørdag kveld med god mat, masse flørting og mye moro. Neste år er det Trondheim som er vertskap for Landsstevnet, så nå begynner vi å se mot det, sier hun.

Milla Muri Schrøder (t.v) har fått en av sine i alt fire medaljer. Foto: Jon Forberg.
Her er Paragruppa til Aaslk oppstilt etter en flott innmarsj.