Til toppen

Døds-kul konkurranse på Bybadet

I forbindelse med U.-KA har Bybadet slått seg sammen med Ålesund Studentsamfunn (ÅSS) og mandag arrangerer en adrenalinfylt dødse-konkurranse. Det er bare å melde seg på.

Kommende mandag kjøres det dødse-konkurranse på Bybadet i forbindelse med studentenes U.-KA, men alle er inviterte til å både melde seg på eller stille på sidelinjen.

(Av: Beate Stavdal Riise)

Byens mest fryktløse dødsere skal førstkommende mandag utfordre hverandre fra stupetårnet på Bybadet, i en spennende dødse-konkurranse. En konkurranse hvor deltakerne regelrett kaster seg ut fra fem høydemeter før de lander trygt i bassenget.

Dødsing er en voksende sport som de siste årene bare har blir mer og mer populær også her hjemme i Norge. Enkelt forklart går sporten ut på at man hopper fra ulike høyder og utfører imponerende triks og vendinger i luften. Dette krever både stort mot og høy grad av teknikk fra utøverne.

Et badeland med høy aktivitet

Det er første gang Bybadet arrangerer en dødse-konkurranse, men de håper at dette kan bli en fast post på kalenderen.
– Vi håper selvfølgelig at flere før øynene opp for både sporten og arrangementet, enten de melder seg på eller kommer og ser på, sier daglig leder Lasse Hoel.

-Dette er en flott mulighet til å teste sine egne ferdigheter og samtidig bare ha det moro. Vi ønsker å være et aktivt badeland hvor det skjer mye, og vi håper at Ålesund Døds kan bli en årlig konkurranse til glede for flere. Deltakerne kan melde seg på konkurransen og øve inn hopp i kategoriene classic og freestyle. Det er også satt opp en egen klasse for ungdom, hvor alle som har interesse eller vil prøve ut egne ferdigheter, kan delta og bare ha det gøy.

Konkurransestart er kl.17.30 og de seks beste fra kvalifiseringen går videre til finalen som starter kl. 18.00.

Deltakerne hiver seg ut fra ulike høydemetre og utfører spenstige triks før de treffer vannflaten.

Økt interesse

Dødsing har vokst i popularitet i Norge de siste årene, og konkurranser som dette er i følge arrangørene og miljøet med på å øke interessen ytterligere. Njål Sundnes Bruheim, som er student ved NTNU, har holdt på med dødsing siden 2016.

– For min del startet det med at jeg og noen kompiser begynte å se videoer av dødseren Truls Torps. Etter hvert ville vi også teste de kule triksene han gjorde. Jeg har egentlig alltid vært ganske forsiktig av meg, og jeg lærte meg dette ved å gradvis trappe opp med både høyde og vanskelighetsgrad. Det som er veldig kjekt med dødsing er nettopp det at man får utfordret seg litt etter litt og ganske fort oppleve utrolig fremgang på triksene man prøver seg på, forteller han.

Njål er også opptatt av at dødse-miljøet i Ålesund skal få bedre grobunn, og forteller at de har satt i gang litt aktiviteter for å la flere få øynene opp for sporten. For kanskje er det flere som vil være med på dødse-kurs etter å ha deltatt eller vært publikum til mandagens konkurranse?

– Tidligere i år har jeg også vært med å holde kurs her på Bybadet, noe vi tenker å fortsette med. Det er utrolig kjekt og sosialt når vi samles, og spesielt når vi i sommersesongen kan dra til forskjellige plasser på Sunnmøre og kjøre kule døds i havet, sier han.

Daglig leder for Bybadet i Ålesund Lasse Hoel sier at det er minst like gøy å komme for å se på.

Badende og tørrskodde tilskuere – velkommen!

De presiserer at det er ikke bare de som er modige nok til å delta som bør ta turen mandag. Publikum er også velkommen til å se på showet og Lasse håper at mange eventyrlystne kommer for å heier på deltakerne.

– Dødsing er jo en veldig artig sport å være tilskuer til også. Denne mandagen kan vi garantere skikkelig action fra stupetårnet, så dette er noe man virkelig vil få med seg, oppfordrer han.

Tar du utfordringen?

Dersom du er interessert i å teste dine egne dødse-ferdigheter eller bare ønsker å se på spennende hopp og triks, kan du melde deg på eller møte opp som publikum på Bybadet i Ålesund. Billetter kan kjøpes på forhånd eller ved oppmøte, og man kan velge mellom å se konkurransen som badende tilskuer eller fra tribuneplass.

Studenter har egne priser mot fremvisning av ÅSS-medlemskap.

Vi ønsker lykke til!