Matfestivalen i samarbeid med byens restauranter-Denne høsten spiser vi ute på restaurant, lyder oppfordringen fra Den Norske Matfestivalen som i samarbeid med byens mange restauranter inviterer til en hel serie med kulinariske opplevelser på kveldstid. 

Byens kjøkkener forbereder nå er rekke helt spesielle opplevelser for byens publikum. -Denne høsten spiser vi ute, sier Trine Klemetsen i Den Norske Matfestivalen som håper folk går "mann av huse". (Foto fra Polarbjørn på toppen av Scandic Parken Hotel).

-I fjor arrangerte vi en stor og fullsatt «Kulinarisk festaften» i forbindelse med festivalen. Da dette ikke er mulig i år, fikk vi idéen om å sette i gang et samarbeid for å fronte byens mange fantastiske restauranter og kjøkkener, sier leder Trine Klemetsen.

«Kulinarisk aften»

Hver restaurant har fått sin egen kveld, der de bestemmer menyen. Så er det rett og slett opp til alle oss andre å «gå mann av huse» for gode matopplevelser, sier Klemetsen som gleder seg til å se hva de ulike har funnet på.

-Kjøkkensjefer over hele byen er nå i sving og menyene legges ut fortløpende i egne arrangementer på vår Facebookside. Der er selvfølgelig begrensede plasser, så her må man være om seg, dersom man ønsker å være med, sier hun.

De som foreløpig har bekreftet at de er med er:

Sjøbua, Nonna Lina, Fisketorget, Polarbjørn og Apotekergata NO.5

Nonna Lina inviterer til en smak av Italia.

Ekte Italiensk pizza m.m står på menyen den utvalgte kvelden hos Nonna Lina i Ålesund sentrum.

Sjøbua er første aktør ut. Torsdag 17. september kl. 19.00 inviterer de til fisk- og skalldyraften! Bordbestilling skjer via mail: bordbestilling@sjoebua.no eller tlf. 70 12 71 00

Den Norske Matfestivalen i Ålesund har i det som er et spesielt år, måttet tenke nytt og denne serien med matopplevelser er en av tre større satsinger.

-I tillegg arrangerer vi «Lokalmat» i sentrum som er tre lørdager med matmarked der lokale produsenter får solgt sine varer og så blir det to ulike serier med snertne mattips som vi produserer sammen med kokkelauget og som sendes ut i sosiale medier, sier Klemetsen som i samarbeid med makker Sindre Veblungsnes har en travel høst i vente.

-Det er klart det krever sitt å skulle lage aktivitet hele halvåret i stedet for en enkeltstående festival fordelt på tre dager, men det er det verd. Det er viktig at alle gjør sitt nå, for at dette året skal bli best mulig for flest mulig. Vi trenger de gode opplevelsene, selv om det blir i en annen form, sier Klemetsen.

Arrangementene og booking skjer via Den Norske Matfestivalen sin Facebook side!