Til toppen

\ loading=

– Løpet er ikke kjørt for AaFK, men det haster!

Er løpet kjørt? Hva nå? Viking tar med seg en 3-1 seier og vi kaver på videre. Nederst på tabellen etter at 16 kamper er spilt. Her må vi diskutere med noen. Lufte toppen og engasjementet - Skuseth, vi ringer han Skuseth!

Bilde fra cupkampen mot Brann. Et heidundrende oppgjør som endte med ekstraomganger, straffekonk og bittert tap til slutt. Men høy underholdningsverdi for alle fremmøtte som virkelig fikk testet supporterkondisen. Foto: Trine Klemetsen.

– Tabelljumbo, sier kommentatoren i beste sendetid på tv. Han snakker om klubben vi kun ønsker det beste og vi kjenner at vi vrir oss litt ekstra i sofaen. -Tabelljumbo, gjentar han. Ikke det man har lyst å høre. Orker ikke. Tankene ruller videre etter at tapet er et faktum. Nok et tap. Det begynner å se mørkt ut, men ikke noe vi skal vurdere på egenhånd. Her må vi lufte tankene. Snakke med andre som er minst like interessert. Det er bare en kamp igjen før fotballhøsten venter. Dette går i ett…

– Skuseth. Vi ringer han Skuseth!

– Beklager at jeg ikke tok telefonen med en gang. Jeg stod nemlig på kjøkkenet og laget eggerøre, sier han rolig og vi tenker det var en herlig måte å avreagere på. For han har garantert sett kampen.

– Full forståelse, men vi må bare vite hva du tenker. Om kampen. For nå begynner det å dra seg til. Har du tid?

Det har han heldigvis og det konstateres rask at dette, det kan fortsatt gå det.

Det har vært en tøff jobb å være supporter så langt i år. Foto: Trine Klemetsen.

Aldri sluppet inn så mye som nå

– Der er ingen grunn til å slutte å heie på AaFK, for jeg mener vi ser mye bra nå som de dessverre ikke får full uttelling på. De er til og med ganske uheldige i enkelte situasjoner, men det hjelper dessverre ikke når man taper. Nå må de vinne både to og helst tre på rad, sier tidligere fotballspiller og sportsjournalist Helge Skuseth som selvfølgelig fulgte gårsdagens oppgjør mot Viking.

– De har aldri sluppet inn så mye som de gjør nå. Det er et problem. Men får de noen seirer nå så gjør de et byks opp. Det er tungt, men løpet er ikke kjørt. Nå må de stenge bake og fortsette den gode trenden. De kan klare kvalik, og da unngår de hvertfall direkte nedrykk, sier han og legger til at der er mye bra på gang i laget, men også mye å ta tak i.

–  Vi mangler en skikkelig spiss, en måljeger som kan jakte de ballene og innleggene som der tross alt er en del av. En skikkelig hodespiller hadde vært noe nå, sier han og hinter til overgangsvinduet som åpner 1. august.

– De klarte aldri å erstatte Sigurd Haugen som som dro på med 12-13 mål i løpet av et år, og det bærer de preg av. Vi skulle gjerne også hatt en midtbanestrateg. En skikkelig Barrantes, men det er nok dessverre ikke bare å børste støv av han, ler han om midtbanespilleren som ble signert i 2010. Det begynner å bli en stund siden.

– Jeg vil si at de bør utvide horisonten i jakten på spillere. De virker litt sløve der. Ikke bare se seg rundt i nærmeste område, men de skulle hatt en speider som virkelig beveget seg rundt, sier han og nevner Sør-Amerika, Colombia og Afrika som aktuelle land. Ikke minst noen som kan fange opp og studere det som skjer i miljøene rundt juniorene og de aldersbestemte landslagene der ute.

Gøy å se de unge fra start

Karlsbakk i aksjon mot Molde. Foto: Trine Klemetsen.

Vi er med ett tilbake til gårsdagens kamp, der laguttaket viste intet mindre enn tre unge og lokale stortalenter med fra start: Hopland, Melland og Karlsbakk.

– Den jobben må de fortsette med. Nå driver de frem lokale talenter og det var virkelig gøy å se alle tre med i går i det som var en veldig god kamp av AaFK. Vi hadde vel ikke trodd på seier i utgangspunktet her, men de overrasket. Det var ganske nært at man faktisk kunne klart det. Viking skulle aldeles ikke hatt straffespark da det stod 1-1. Det var en uheldig situasjon, men ikke straffe, sier han og vi diskuterer flere av situasjonene, uten at det kan gjøre noe med resultatet.

Ikke redd for noen runder i OBOS

Han er heller ikke sikker på at et eventuelt nedrykk vil kunne gjøre store skaden. Kanskje tvert i mot.

– Selvfølgelig er det ikke noe man ønsker å tenke på nå, men skulle det bli et faktum, er det ikke sikkert det vil være så skadelig. Da får de konsentrert seg og bygget videre på det de er i gang med. Men de må raskt tilbake. Blir man for lenge i OBOS viser historien at det kan være vanskelig å gjøre retur. Det må ikke skje. Men et eller to år for å styrke og stabilisere, skal man ikke frykte, sier Skuseth som også tenker at det til og med kan få ut kapasiteten i spillerne og bygge entusiasme hos publikum.

En solid seier sett fra sidelinjen. Her slår AaFK erkerivalene Molde 3-1. En historisk seier på hjemmebane i Eliteserien. Foto: Trine Klemetsen.

– Der har dessverre vært lite folk på kamp i år, og det er kanskje ikke rart. Folk liker å se laget sitt vinne. Om de får seg et år i OBOS vil de garantert skape mange seirer, og publikum kan kjenne litt på den gleden igjen. Men klart det handler om økonomi og kvalitet også. Mye må stemme før at det er greit for en klubb.

– Nei, vi kan ikke snakke mer om nedrykk. Det er for tidlig. Jeg ringte jo i håp om å berge stumpene, skyter jeg inn.

– Siste push, og 14 kamper igjen?

– De trenger, som jeg sa tidligere, hver eneste seier de kan få. Gjerne noen på rad. Det handler mye om selvtillit for spillerne. De må kjenne på at de greier det. Jeg synes jeg ser et sprekere lag med ny trener, men det kan også være tilfeldigheter. De har i tillegg hatt en del «bom-fallera» og når det først rakner så renner målene inn. Det må de snu nå. Med en gang. Husk, de de slo både Molde og Rosenborg. Det må vi ta med oss. Men de må også vinne slagene mot lagene rundt oss på tabellen. De kampene må sitte, sier han.

– Det må de. Det må de! legger jeg til, og kjenner troen komme seg tilbake på plass der den skal være. Kan gå dette.

Og sånn er det. Å sitte fremst på sofasetet eller tribunen og gi alt. Sammen med spillerne på banen. Tap gir tap og man kjenner det i hele kroppen.

Da må man som supporter og engasjert byborger også bare få tatt en liten avsjekk, med naboen, sidemannen, ei venninne eller Skuseth på Hessa. Bare få det ut før man gønner på igjen!

WordPress Ads