Lager "Bybaluba"-Målet er å skape en herlig miks av opplevelser og handel. Vi har plukket oss ut fem lørdager i 2018 og jobber med innholdet fortløpende. Det ligger i ordet. «Bybaluba» skal være lørdager der det virkelig myldrer med aktivitet og handel i Ålesund sentrum.

Første "Bybaluba" er 28.april med tema "Vårfest"

-Det ligger i ordet. «Bybaluba» skal være lørdager der det virkelig myldrer med aktivitet og handel i Ålesund sentrum. Vi har mye på plass, men her er fortsatt rom for at små og store aktører melder seg på med program, sier prosjektleder i Bypatrioten Trine Klemetsen som gjennomfører lørdagene i tett samarbeid med Ålesund Storsenter og Kremmergaarden. 

Det virker

-Vi hadde ei fantastisk uke på senteret, ikke bare lørdagen men hele uken, forteller senterleder Maria Gauffin om helgen da Ålesund var i fyr og flamme. Hun trekker frem viktigheten av dra lasset sammen. 

-Som senter midt i jugendbyen Ålesund har vi et utvidet ansvar for å være pådriver for aktiviteter også for alle rundt oss. Bysentrum er en miks av smått og stort, og det er akkurat det som gjør oss så unike, sier hun. 

Senterleder for Ålesund Storsenter Maria Gauffin.

Byvandring, gratis parkering og musikk

-For oss er det viktig å dra frem det som gjør oss spesielle. Bruke de kreftene som gjør at vi skiller oss ut samtidig som vi tilføyer noe nytt. Vi har jo et fantastisk byrom å fylle og det er kun fantasien som grenser. Så vet vi jo at vi er en «ja by» med flinke folk som gjerne er med på laget når de ser at konseptet er bra og at det nytter, sier Klemetsen som kan legge til at det blir gratis byvandring med Sindre Nakken for hele familien hver lørdag med nye temaer.  I tillegg er det fri parkering i Aksla-Phus og Kremmergaarden. 

Programmet oppdateres fortløpende på facebook, men sett gjerne av datoen allerede nå! 

Trine Klemetsen i Bypatrioten

Byvandrer Sindre Nakken inviterer til vandring med ulike temaer.