Til toppen

Vurderer flytting av brannvandringen

Vil flytte branntog til nærmeste helg

Sindre Nakken vurderer å legge nattevandringen som markerer bybrannen til lørdag. Vanligvis går den natt til 23. januar. Foto: Bypatrioten

Sindre Nakken vurderer å legge nattevandringen som markerer bybrannen til lørdag. Vanligvis går den natt til 23. januar. Foto: Bypatrioten

Sindre Nakken vil gjerne ha med enda flere på den årlige bybrannvandringen.

Han ser utfordringen med at folk skal både på jobb og skole dagen etter og lufter derfor en ny tanke. 

Bybrannvandreren planlegger å legge arrangementet til nærmeste lørdag slik at enda flere skal få et godt forhold til denne delen av vår felles historie. 

Den årlige vandringen som går natt til 23. januar kl. 02.15 har gitt mang en ålesunder en god opplevelse, men også en trøtt dag på jobb påfølgende morgen.

 

– Jeg har sagt det før. Det du ikke vet noe om, har du heller ikke et forhold til. Skal du ha et forhold til byen din må du også kjenne historien. Bybrannen er en del, en viktig del, og dette er mitt bidrag for at folk skal kjenne sin egen by og bakgrunn, sier Nakken som har overtatt stafettpinnen etter Harald Grytten og Einar Gustafsson som startet denne fantastiske tradisjonen. 

 Han ser at det må bli en avveiing. Det autentiske med å vandre på akkurat samme natt som brannen herjet i bygatene kontra muligheten til å få med enda flere. 

 – Jeg ser at det blir vanskeligere og vanskeligere å få med folk på hele vandringen som tross alt varer til 4-5 tiden om natten når man skal på skole og jobb dagen etter, sier han. 

 Bypatrioten synes det er en spennende ide å flytte arrangementet til nærmeste lørdag, slik også Slinningsbålet gjennomførte i år.

På den måten kan både reiseliv, bypatrioter og kulturaktører bidra til å gjøre dette til en ekstra varm januarhelg med enda mer aktivitet i egen by. Hva tenker du? Gå gjerne til kommentarfeltet på facebook og si din mening!