Til toppen

Rullestolheisa endelig på plass

I dag kunne endelig den nye og svært etterlengta rullestolheisa hos Sobra scene prøves ut. At den nå er på plass gir mange et større kulturtilbud.

Åsmund Kleivenes er nesten på toppen. Der venter banksjef Merete Wiig, rådgiver Ann Kristin Røstad Øvrevoll og Torhild Rogne Emdal.

-Nå kan vi endelig si at vi er 100 prosent inkluderende, slik vi vil være. For nå kan også de i rullestol, eller som er dårlig til beins komme seg opp til salen for å nyte kulturtilbudene våre, sier kulturleder Åsmund Kleivenes ved Sobra scene.

Klar for konsert

Og allerede i morgen er første mulighet for de som er avhengige av et slikt hjelpemiddel til å komme seg opp til salen. For da er det konsert med Marius Neset på Sobra scene.

-Det blir en herlig opplevelse, for dette er en jazzartist av det store slaget, sier han.

I dag ble det opplæring og visning av heisa, som frakter de med behov opp de 24 trappetrinnene.

-Dette ble veldig bra. Nå er et flott konsertlokale tilgjengelig for enda flere. For lokalet bør brukes met, sier banksjef i Sparebanken Møre, Merete Wiig.

-Et lokale med sjel, skyter rådgiver i samme bank, Ann Kristin Røstad Øvrevoll inn.

De to er ikke tilfeldig på plass når heisa nå innvies.

Ga hele beløpet

-Nei, når Bypatrioten tok initiativet og satte oss på ideen da så vi alle for oss et spleiselag, der banken først kom med 50.000 kroner.
Men jaggu kom de ikke tilbake med resten også, til sammen 400.000 kroner, sier Kleivenes.

Banksjef hos Sparebanken Møre, Merete Wiig får teste ut rullestolheisa, til kyndig veiledning fra lærling Oliver Nybø fra Heisplan.

-Vi får kreditere dem med masse flott kultur, for dette er virkelig en etterspurt heis. Nå sist av folkene åp Høstscena. Så dette er helt topp, legger han til.

Opplæringen går som smurt. Det sørger lærling Oliver Nybø i Heisplan for.

-Vi har montert en del slike heiser her i området, en løsning flere velger i bygg der det er pålagt å gi funksjonshemmede tilgang. Og det er ikke bare rullestolbrukere som kan bruke den. Også de som er dårlig til beins. For heisa er utstyrt med eget sete og sikkerhetsbelte, sier han, før Kleivenes plasseres som første passasjer i klappsetet.

Og etter kulturlederen er det banskjefens tur.

-Det er jo også slik at en aldri vet om en får bruk for noe slikt selv, sier Merete Wiig, på vei ned trappa, stille svevende i den nye heisa.
Vi gratulerer!

WordPress Ads