Til toppen

\ loading=

Ålesund litteraturfestival kommet for å bli

Ålesund litteraturfestival som gikk av stabelen for aller første gang i januar i år, ble en umiddelbar suksess. Fulle hus og strålende tilbakemeldinger viste at de hadde truffet både en nerve og et behov i kulturbyen Ålesund. Med den erfaringen i bakhånd satses det nå friskt videre.

Sjekk denne flotte gjengen! Kare for innsats og programmering av Ålesund litteraturfestival i slutten av januar 2024. Tar du turen?

Tirsdag kveld gikk startskuddet for de involverte, og de er ikke få. Vi var på plass i lokalene hos Ålesund Bibliotek for det som var det første arbeidsmøtet i år for styret, programkomité, frivillige og andre ildsjeler. Alle brenner de for å få litteraturen ut til folket og ikke minst bidra til økt og bred samfunnsdebatt.

– Vår oppfordring er kom på festival, kjenn på lesegleden og utvid tankene, sier styremedlem Gerd Haagensen som gleder seg til arbeidet og samarbeidet mot neste års festival.

Stort samarbeid

Festivalen er nemlig et stort samarbeid mellom Ålesundsbibliotekene, Norsk Forfattersentrum Midt-Norge, Norli Ålesund, Borgund Mållag, Parken kulturhus og frivillige har som mål å servere godbiter til publikum i alle aldersgrupper.

– Det blir tre dager der vi feirer både bøker og forfattere med et bredt program for alle. Ikke minst er vi svært bevisst på temaer som utenforskap, inkludering og tilhørighet. Her skal alle kunne ha en stemme, sier Haagensen om festivalen som også er helt gratis for publikum.

 – Det blir åpne dører, uten betaling også denne gangen. Lesing er for alle, og terskelen for å komme på festivalen skal være lav, sier hun og opplyser om at de har opprettet en Vipps-konto, sånn at de som vil og kan bidra også får en mulighet til det. – Vi er takknemlige for alle som spleiser og lover at alt som kommer inn går til et enda bedre program, til glede for mange, sier hun.

Festivalen har i følge styret til hensikt å styrke den lokale litteraturen ved å fremme kulturell utveksling, øke bevisstheten om litteratur og kunst samt stimulere nye stemmer og forfattere.

Se opp for bredt program for alle

Det jobbes nå i kulissene med å sette sammen opplevelsen og de er ikke klare for å røpe mer helt enda, men hun legger til at vi kan forvente oss alt fra gode bokbad og forfattersamtaler, til foredrag, debatter, musikk og quiz.

 – Her blir det rom for både sakprosa, prosa og poesi. Bøker er jo viktige for alle generasjoner, i samfunnsdebatten, til fordypning og underholdning, sier hun og vi kjenner at vi gleder oss til neste nyhet og programslipp allerede!

Ålesund litteraturfestival arrangeres 25.-27. januar 2024 og ønsker du å støtte, er Vippsnummeret: #523247

Følg også festivalen på Facebook her!  og se alt som skjer i Ålesund fremover i våre store kulturoversikt! 

Se flere bilder under!

 

 

 

 

Workshopen er i gang i lokalene hos Ålesund Bibliotek og ideene strømmer på!
Hva forbinder du med Ålesund Litteraturfestival? Det jobbes med identitet!
Ålesund Litteraturfestival fikk en pangstart med fulle hus!
Høyt engasjement både i salen og fra scenekanten
WordPress Ads