Til toppen

Holm-stiftelsen med nye nettsider

Lettere å søke støtte Februar 2017 lanserte Stiftelsen Kjell Holm sine nye hjemmesider med informasjon om stiftelsens virksomhet. Den nye nettløsningen vil også gjøre det enklere å søke om prosjektstøtte og kulturstipend. – Vi er svært fornøyde med de nye hjemmesidene og håper publikum vil oppleve det samme, sier sekretariatsleder Grete Ingebjørg Roald.  Utseende og […]

Lettere å søke støtte

Februar 2017 lanserte Stiftelsen Kjell Holm sine nye hjemmesider med informasjon om stiftelsens virksomhet.

Den nye nettløsningen vil også gjøre det enklere å søke om prosjektstøtte og kulturstipend.

– Vi er svært fornøyde med de nye hjemmesidene og håper publikum vil oppleve det samme, sier sekretariatsleder Grete Ingebjørg Roald. 

Utseende og design er frisket opp, og sidene fremstår nå som mer oversiktlige og brukervennlige. 

– Søknadsprosessen er blitt noe annerledes. Søkerne oppretter en brukerprofil og får tildelt ”Min side”, der de kan skrive og sende inn søknaden og følge med på behandlingen. De som får støtte, kan også levere sluttrapport via «Min side» etter at prosjektet er gjennomført, sier Roald. 

Gjenoppbyggingen av bankskøyta Storegga var et av storprosjektene til Holm-stiftelsen i 2016.

Gjenoppbyggingen av bankskøyta Storegga var et av storprosjektene til Holm-stiftelsen i 2016.

Millionformue

Stiftelsen forvalter formuen som den kjente forretningsmannen Kjell Holm etterlot seg i form av både gave og arv.

Avkastningen gjør at det hvert år deles ut flere millioner i kulturstipend og prosjektmidler til lag og organisasjoner i stifterens fødeby Ålesund, der formålet er å støtte kulturelle og samfunnsgagnlige tiltak. 

I 2016 fordelte stiftelsen nær 4,5 millioner kroner til 103 ulike foreninger og privatpersoner (prosjektstøtte), og i tillegg 400.000 kroner til privatpersoner (kulturstipend).

Siden 1995 har Holm-stiftelsen bidratt med til sammen 90 millioner kroner til kulturelle og samfunnsnyttige formål i Ålesund.

Søknadsfrist
Søknadsfristen er som før, to ganger i året: 1. mars og 1. september.