Til toppen

Best i landet

– Dette er helt fantastisk, sier en jublende butikksjef Kristin Andreassen Hagen i PM Mote i Ålesund sentrum.

Lønnsomt i sentrum

PM Mote åpnet på gateplan i Ålesund sentrum februar i 2012. Nå har de bevist at det absolutt er lønnsomt å ligge i bysentrum.

– For meg et det noe helt spesielt å drive en frittliggende butikk. Vi har også butikk på Moa og jeg deler arbeidsuken i to, men innrømmer at jeg alltid ser frem til slutten av uken når jeg skal til byen. Det er noe helt eget å være i butikken som ligger på gateplan. Er det fint vær så åpner vi dørene, er det sludd og sidevind så koser vi oss og ser ut på folk som flyger forbi med vrengte paraplyer. Noen ganger blåser de jo inn hit for å både handle og varme seg, ler hun.

Tallenes tale
For å stikke av med prisen som aller beste butikk ligger der mange kriterier i bunn. Blant annet økt omsetning sammenlignet med fjoråret og gjennomsnittssalg per kunde.  Butikksjefen er helt klar på hvorfor de lykkes.

– Vi har trofaste kunder som handler ofte og mye. Det er ikke drop-in på samme måte som på vi opplever på senteret. De som handler her er bevisste og handler gjerne hele antrekk fremfor enkelte salgsvarer, forklarer Hagen. Hun trekker også frem turister som en positiv gruppe.

– Folk sier gjerne at cruiseturister ikke handler, men jeg tør påstå at de tilreisende, også med Hurtigruten, står for en god del av omsetningen vår i sommerhalvåret. Men det er de trofaste kundene vi lever av, det er det ikke tvil om, sier hun.

Italia neste
-Vi jubla og grein. Vi hadde ikke ventet å komme med på listen en gang, men det gjorde vi jo til gangs. Så er det kjekt at premien går til hele teamet som jobber her, det er tross alt mange som gjør jobben, sier Hagen.

Premien var en reise og at det nå blir inspirasjonstur til Roma!