Til toppen

Årets første cruiseskip

"Balmoral" er på vintercruise og starter norgesbesøket i Ålesund. 

Arkivbilde

Arkivbilde

"Balmoral" første skip ut

– Dette er det første cruiseskipet som kommer til Norge i år og de har valgt Ålesund som destinasjon, sier Synnøve Johnsen markeds- og informasjonskonsulent i Ålesundsregionens havnevesen til Bypatrioten. 
Det er skipet “Balmoral” som får æren av å starte cruisesesongen 2017. Skipet er drevet av Fred Olsen Cruise Lines, er 218 meter langt og kan ta 1350 passasjerer. 

“Balmoral” kommer direkte til Ålesund fra Southampton. Det legger til kai om morgenen 23. januar klokka 08 før det seiler videre nordover mot Alta klokka 18.30.  

Vintercruise
Før høysesongen starter for fullt kommer det fire andre skip til Ålesund på vintercruise.

Neste måned kommer det ett skip (Marco Polo 16. februar), i mars er det to anløp (Gann 9. mars og Astoria 23. mars). I april kommer skipet Aida Vita på to besøk (17. og 30. april).

Storinnrykk
I mai starter høysesongen. Totalt vil det komme 129 anløp. Det siste skipet som forlater kaia i Ålesund er “Norwegian Jade” 14. september. Da vil ca. 229 000 passasjerer ha vært innom Ålesund. Dette er en stor økning i antall passasjerer i år i forhold til 2016 da det kom 192 282 cruiseturister. I tillegg kommer et ikke ubetydelig antall mannskap.

– Det er selvsagt veldig gledelige tall. Det er omtrent like mange anløp i år som i 2014, men skipene som kommer er enda større og tar flere passasjerer, sier Johnsen.