Til toppen

Suppe-Kalle har fått fryser

Suppe-Kalle har fått en lettere hverdag og kan gi et enda bedre tilbud til trengende i Ålesund.

Karl Johan Skårbrevik(t.v.) og gutta fra Kulde og Elektro i sving med å demontere fryserommet. Foto:  Beate Stavdal Riise

Karl Johan Skårbrevik(t.v.) og gutta fra Kulde og Elektro i sving med å demontere fryserommet. Foto: Beate Stavdal Riise

Cuba-fryser

For noen uker siden måtte Cuba, dagligvarebutikken på Fjelltun, legge ned. Karl Jhan Skårbrevik, eller Suppe-Kalle, som mange kjenner han som, har nå sikret seg fryserommet som var i bruk i butikken.

Dette gjør at han kan ta mot fersk- og frossenvarer som han tidligere har måttet takke nei til på grunn av manglende oppbevaringsplass.

– Det er utrolig mange datovarer som kastes ut av butikker og utsalg, selv om de fint kan brukes, fryses eller spises,. Da er det utrolig fint, å få muligheten til heller kunne lage et system som gjør at andre kan få glede av en del av de varene som ellers hadde gått rett på søppeldynga, fortsetter han, tydelig engasjert.

 

 

Gode givere
Kalle har kontaktpersoner i bedrifter, butikker og hos grossister som tilbyr varer som ikke kan selges. Det kan være datovarer, feilvarer eller varer som av andre grunner ikke blir solgt i butikken.

– Det som har vært litt frustrerende, er at jeg har fått mange tilbud om flotte råvarer og varer som fint kan brukes selv om de nærmer seg “best før”-dato, men så har jeg ikke hatt lagringskapasitet til dem. Det er ikke lett å måtte si “nei takk”, til varer som man vet hadde gledet og mettet mange sjeler der ute, sier han.

Kyndig hjelp
Tre karer fra Kulde og Elektro sørget for at det praktiske med demontering og flytting av fryserommet på Cuba gikk for seg i forsvarlige rammer. Nå står det fiks ferdig installert i en kontainer som Skårbrevik disponerer på Aspøya.

Fryserommet flyttes fra Cuba til Aspøya. Foto: Beate Stavdal Riise

Fryserommet flyttes fra Cuba til Aspøya. Foto: Beate Stavdal Riise

Hver fredag deler Karl Johan Skårbrevik ut brennsnut i Korsatunnelen til alle som vil ha. Foto: Trine Klemetsen

Hver fredag deler Karl Johan Skårbrevik ut brennsnut i Korsatunnelen til alle som vil ha. Foto: Trine Klemetsen