Til toppen

Herman klar for Ålesundskvelden

– Har jeg vært her i 20 år? Da kan jeg vel kalle meg ålesunder?

– Har jeg vært her i 20 år? Da kan jeg vel kalle meg ålesunder?

Selvfølgelig kan han det!

 Herman Ekeberg er selvskreven på artistlista når Bypatrioten samler lokale artister til en helaften med ”En håndfull gode venner” på Teaterfabrikken kommende lørdag.

Den tidligere AaFK-spilleren har både spilt og sunget seg inn i ålesundernes hjerter. I mange år har han og makker Amund Skiri holdt juleshow for fulle hus i Arbeideren. Duoen har også hatt en rekke andre små og store spilleoppdrag.  

Førstkommende lørdag står han uten sin makker på scenen, men er like satirisk, utfordrende, engasjerende og morsom som vi er vant med å høre han. Tekstene har et skråblikk på Ålesund, ålesundere og alt som rører seg her.

Ålesundshjerte
– Byen i seg selv er inspirasjon nok. Det er mye fint å si om Ålesund og det er godt å få det ut gjennom tekstene jeg skriver. Men alt er jo ikke rosenrødt heller, så litt kritisk må man være. Men byen tåler kritikk hvis den fremføres på rett måte, sier han.

Selv om han opprinnelig er mjøndaling(eller heter det mjøndøl?) har han tapt sitt hjerte til vår kjære by.

– Ålesund er byen min. Størrelsen er perfekt. Folk sier hei og kjenner hverandre. Det er fint å se. Slikt har du ikke i en storby.

Klar til innsats
VI møter han på prøvene til lørdagens show på Teaterfabrikken. Bypatrioten kan bare skrive under på at Hermans tekster sitter som ei kule. Med snert, humor, ironi. Levert i Odd Børretsen-style, akkompagnert av Ålesundskveldens eget husorkester.

– Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen selv, og å høre de andre artistene. Jeg tror det blir en fin kveld som folk som er glade i byen kommer til å sette stor pris på. Det fremføres musikalsk lokalhistorie, både ny og gammel, som er viktig å få ut. Jeg håper Ålesundskvelden på Teaterfabrikken blir en fast tradisjon, sier Herman. Ålesunderen.