Til toppen

Barneteatret gjør det igjen

Er Shakespeares Hamlet noe for barn? Ja visst, er Bypatriotens umiddelbare reaksjon etter å ha sett prøveforestillingen på «Hamlets pappa er et spøkelse». 

En perle

– Å være eller ikke være, let it go let it go.

Barna ler høyt. Prøveforestillingen på «Hamlets pappa er et spøkelse» er godt i gang.

Barneteateret gjør det igjen. Skrur sammen ei perle. En god time på et språk som barna forstår. Om vennskap, livet, fantasi og virkeligheten som av og til kan være vanskelig å forholde seg til. Både for små og store.

«Hamlets pappa er et spøkelse» handler om hva vi gjør når vi har mistet den beste personen i hele verden. Et tema de fleste kan forholde seg til. Sorgen har så mange ansikt. Hvordan fikser barna det?

Akkurat det får vi være med på her. Hva skjer når lille Hamlet som har mistet sin pappa får besøk av bestevennen Ofelia.

– Er det sånn at man bare går rundt og er lei seg hele tiden? Det går faktisk ikke, sier leder for Barneteatret Vårt Cecilie Lundsholt. Der må være rom og tid for lek og galskap, tull og tøys og hemmeligheter. Hemmeligheter bare bestevenner kan dele med hverandre, sier hun. 

Akkurat det har de skjønt. Med forestillingen gir de barna rom til å boltre seg i livets store spørsmål. Le, undre og delta. For oss voksne er dette et unikt innblikk. I barns egen evne til å forsvinne inn i leken, blande fantasi med virkelighet, og kanskje best av alt løse opp i ting selv. På sin måte.

Jeg har lovet meg selv å aldri kaste terning på noe som helst. Ikke på amatører og ikke på profesjonelle. Fordi alle bruker alt de har av krefter og ressurser for at vi i salen skal sitte igjen med noe. Noe nytt, gøy eller spennende og de byr på seg selv. Alle som en. Men denne gangen var tett på. At jeg måtte lete frem det gamle yatzyspillet som jeg vet ligger her en plass. For å trille en knallsterk femmer til hele teamet som har jobbet frem denne perlen av ei teaterforestilling. Som tør å gjøre livet helt naturlig.

Basert på: Hamlet av William Shakespeare
Regi. Martin Rosengardten
Scenografi og kostyme: Marika Åkerblom
Lysdesign: Jonas PA Fuglseth
Medvirkende: Jonas Delerud og Elisabet Topp
Målgruppe: Familier med barn fra 6 år
Varighet:    Ca. 1 time

WordPress Ads