Til toppen

Foreldre skal øke tryggheten på Jugendfest

Torsdag og fredag er det Jugendfest, og i år over 50 foreldre og natteravner på plass som en ekstra trygghet for de aller yngste festivaldeltakerne.

 

Det er mange krefter som står sammen for å gjøre Jugendfest tryggere. (f.v) Ordfører Eva Vinje Aurdal, Vivian Dyb, Ante Giskeødegård, SLT-koordinator Minda Myklebust Daniel Ludviksen fra politiets forebyggende enhet, og Lars Berg Giskeødegård.

Fokus på de yngste

-Når vi gjør ting sammen blir det bedre for oss alle, sier ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) om planen som gjør at arrangør Momentium, politiet og kommunen går sammen om å øke tryggheten for de som besøker festivalen på Color Line stadion, for med et stort foreldreengasjement skal tryggheten økes spesielt for de mellom femten og atten år.

Og det er kommunens SLT-koordinator for Samordning av Lokale rus og kriminalitetsforebyggende Tiltak, Minda Myklebust som står i bresjen for kommunens del.

Jugendfest rigges nå på Color Line stadion, og Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård sier at det er trygt å komme på Jugendfest.

-Det er et nytt initiativ innenfor Natteravnene og foreldre som vil komme og være synlig inne og utenfor, forteller Myklebust, som er klar på en ting.

-Mange er bare 15 år og har sitt aller første møte med festival og alkohol. De skal vi være der for, og vi har over 50 natteravner som skal være synlige voksne de to dagene. Disse skal ikke gå i konflikter, men være tilstede, og være konfliktdempende, sier hun.

Trygt på Jugend

-På Jugendfest er det flere typer vakter og voksenpersoner, fra de nye som er foreldre og natteravner, våre egne vakter, og opp til myndighetspersonene i politiet. Det tror vi er en god kombinasjon, sier Ante Giskeødegård, og poengterer at Jugendfest er en trygg festival.

-Det er trygt på Jugend, og vi ønsker at den skal bli enda tryggere. Noen faller dessverre utenfor, og de må bli ivaretatt. Men i det store og hele er det trygt, sier han. Daniel Ludviksen i politiets forebyggende enhet er enig.

– Jugendfest er en trygg festival, og for de aller fleste går det helt bra. Men vi tar mulighetene for at noen kan falle utenom på alvor, sier han.

Å være på festival er en ting. Men en skal også komme seg trygt hjem. Derfor er det også satt opp ekstra busser til arrangementet.

Frivillige og teknikere er allerede i full gang med å rigge til festivalen, som starter torsdag.

-Årets arrangement skjer på torsdag og fredag, ikke fredag og lørdag som tidligere. Det gjør at vi har en dag mindre på oss for å rigge, forteller Lars om arbeidet som startet bare minutter etter hjemmekampen på søndag. Ingen tid å miste!