Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Den store tributehelgen i Ålesund

Det meldes om få billetter igjen på Teaterfabrikken der “Brothers in Arms” endelig er klare med ny Tribute to Dire Straits fredag og lørdag, mens det på Parken Kulturhus rigges for Tribute to Creedens lørdag. På med danseskoene og allsangstemmen!

Les mer

Dette skjer i Ålesund i 2023

I Ålesund by skjer det små som store ting hele året rundt. Her gir vi deg oversikten over noen av de største arrangementene du har i vente i 2023. 

Les mer

Klart for nyttårskonserter

– Endelig, sier Ålesund Symfoniorkester som sammen med Ålesund Operakor inviterer til tradisjonell musikalsk nyttårsfest, helgen 21.-22.januar.  Dirigent og konferansier er i år den karismatiske lederen for Opera Nordfjord, Michael Pavelich.

Les mer

Deler ut to millioner kroner til unge talenter

– Vi ønsker å være en tydelig støttespiller for å løfte unge talenter og leter nå etter regionens beste artister, kunstnere, idrettsutøvere, gründere – og alle andre som tror litt ekstra på det de gjør, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN som skal dele ut to millioner kroner i stipend til totalt 40 unge talenter fra Midt-Norge. 

Les mer

Gir bildekunstnere et nytt marked

Ideen bak ålesundsselskapet Inzpero.no er enkel; Å gi kunstnere en ny plattform å selge kunsten sin på i form av kvalitetstrykk, og gi kundene kvalitetskunst, gjerne produsert av lokale kunstnere.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Enighet om ett år til på Sørsida

Lille julaften ble Sørsida Utvikling og Keiser Wilhelmskvartalet AS enige om en ett års forlengelse av festekontrakten på tomten som huser Terminalen og Rutebilstasjonen.

Les mer

Ålesund får litteraturfestival

Tre dager i januar er satt av til den første utgaven av Ålesund litteraturfestival. Og litteraturfolket snur seg raskt rundt når det gjelder å få til noe.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Endelig julemarked i Korsatunnelen

Så var vi endelig i gang igjen. Første dag av Bypatriotens store Julemarked ble godt besøkt etter to år med ufrivillig pause. Luktene, lydene, fargene og julesmilene preget Korsatunnelen. Og vi er bare halvveis.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Tett på Ålesund og Sunnmøre i ny praktbok

Vi blir aldri lei av å lese om oss selv, og vi bor i en region som innbyr til mang en boktittel. Og nå har det kommet ei bok som fører oss, som tittelen sier; «Tett på Ålesund & Sunnmøre».
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Ønsker å fylle Ålesund kirke for en svært god sak

Klarer vi å gjenskape julestemningen fra 50- og 60-tallet? Da kirka var så full at folk måtte stå i midtgangen? – Det hadde virkelig vært noe det, sier ildsjelene bak konsertene «Hjem til jul» til inntekt for Kirkenes Bymisjon. 

Les mer

Suppebilen arrangerer førjulsfest

Suppebilen til ”Suppe-Kalle” ved Korsatunnelen er et kjært og varmt innslag i bybildet. Nå skal Suppebilen også arrangere ”Suppebilens Førjulsfest”, og da blir det også gavedryss for barn som kanskje ikke får så mye under treet.
Av Fridgeir Walderhaug

Les mer

Symfoniorkesteret med storslått julekonsert

Det gjøres klart for enn rekke julekonserter, ikke minst av lokale aktører. Kommende søndag inviterer Ålesund Symfoniorkester til storslått symfonisk julekonsert i Ålesund Kirke. Med seg på laget har de den folkekjære artisten Herborg Kråkevik og hele 80 barn fra kulturskolens barnekor. 

Les mer

Åpen julefeiring på Ålesund Rådhus

Ser du etter noen å feire jul sammen med? Da er du invitert til åpen feiring på julaften på Ålesund Rådhus og arranngørene lover god mat, underholdning og hyggelig samvær. 

Les mer

Julekonsert gir livreddende hjelp

– Denne julen inviterer Sparebank 1 SMN endelig til julekonserten med Oslo Gospel Choir. Konserten som skulle arrangeres i fjor måtte skyves på grunnet pandemien, men nå er de klare og inntekten går i sin helhet til livreddende arbeid for barn i Sør-Afrika.

Les mer

Åpner nytt dans- musikal og teaterstudio

– Endelig fant vi lokaler og vi er bare superhappy, sier Elisabeth Steffensen . Det er hun som blir daglig leder for den nye satsingen «Å studio» sammen med danser og dansepedagog Geir Leirvåg.

Les mer