Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Det lillegalleriet med den store rekkevidden

 
Han står ute på fortauet i Kipervika med mobilen i hånden. På trappa er det klart for fotografering av en ny skatt som skal ut på nettet. I andre enden venter kunden som like gjerne er fra Oslo som Amerika. Bli med inn til Galleri Hersleb. Drevet av tannteknikeren med kunst som sin store lidenskap og hobby, og som har galleri i Ålesund og eget showroom i Oslo.

Les mer

Lasse Huse æresmedlem i AaUM

Lørdag kveld feiret Aalesunds ungdomsmusikkorps at det er 100 år siden korpset ble stiftet. For korpsveteran Lars Johan “Lasse” Huse ble jubileumsfesten ekstra staselig.

Les mer

Nytt jazzsamarbeid

Er nytt konsertsamarbeid mellom Jazzsirkelen i Ålesund og Parken kulturhus skal styrke tilbudet for alle som er glade i jazz.

Les mer

Bakmannen blir frontfigur

Lars Øverås har nesten ikke tall på hvor mange band og prosjekter han har medvirket i som bassist. Men nå står han for første gang på egne bein. Med kassegitar og et rykende ferskt album med egenskrevne sanger.

Les mer

Generasjonsskifte for Slinningsbålet

– Dette er jo drømmen det. En stor drøm som går i oppfyllelse, sier Viktor Sunde (21) som er en av tre nyoppnevnte bålsjefer for Slinningsbålet. Han tar over stafettpinnen i det som kan bli et kritisk år.

Les mer

60 prosjekter fikk støtte

To millioner kroner til hele 60 prosjekter i Ålesund. Det ble resultatet etter at Stiftelsen Kjell Holm i dag offentliggjorde hvilke prosjekter som får støtte.

Les mer

Nico Widerberg til KHÅK

– Vi gleder oss til å ta i mot en av samtidens mest betydningsfulle billedhuggere, som gjennom alle sine utstillinger og offentlige utsmykkinger har nådd et stort publikum, forteller Kristin Ulla Eiken hos KHÅK om utstillingen som åpner 26. oktober.

Les mer

Fredag åpner Løvenvold Theater dørene

– Nå går det i ett. Vi bærer ut pappesker, setter inn popcornmaskinen, trykker på plass de siste listene og sjekker at både vasker og do virker. Positivt stress så det holder, sier lederen for Løvenvold Theater Kathrine Synnes Finnskog som er sikker på å komme i mål til fredag. Da blir det nemlig snorklipping, åpent hus og fest. Les mer:

Les mer

Herlig nostalgi og funk fra Amund & Herman Band

– No extra cost for the people, sa tidligere daglig leder i AaFK Henrik Hoff til BBC da de for 20 år siden var på Kråmyra for å lage innslag om den unike stadion med publikum som hang i hopetall i skråningen. Tekstforfatter Herman Ekeberg husker den artige strofen som om det var i går, og sånt blir det gjerne både godt humør og musikk av.

Les mer

Unikt tilbud for byens ungdom

– «Spire» ble startet i 2017, i samarbeid med “Ung i Ålesund” og Ålesund kommune, men korona la en naturlig demper på aktiviteten. Nå er vi imidlertid oppe i full fart igjen og ungdom under 18 år har mye å se frem til fra scenekanten både på Terminalen og T2 fremover, forteller Geir Leirvåg i Momentium.

Les mer

Teatret Vårt premiereklare med “Sult”

– Nå ser vi frem til premièren på lørdag, forteller regissør og skuespillere ved Teatret Vårt som er i frisk driv med intensive prøver og innspurt på Knut Hamsuns «Sult» på Arbeideren. Om temaet er like aktuelt i dag, 130 år etter romanen ble skrevet? – Minst, sier de. All den tid det handler om det som gjør oss mennesker til mennesker.

Les mer

Kjekkere med publikum enn likes på Facebook

Kunstner Guttorm Osnes gleder seg til å stille ut i Frelsesarmeens lokaler i Ålesund sentrum. – Det er masse oppmerksomhet å få i sosiale medier, men det er jo mye kjekkere å få vise frem det man har laget i virkeligheten, sier han om utstillingen som åpner torsdag.

Les mer

Fullt hus for historier om kafékulturen i Ålesund

Der var ikke en ledig stol å oppdrive søndag formiddag da Valderøy Historielag inviterte til søndagstreff og foredrag med brødrene Harald og Johan Grytten på Johansbuda på Valderøya. Det handlet om kafékulturen i Ålesund i tidsrommet 40-60-tallet og gjett om det ble mye kjekk mimring. Les mer:

Les mer

Vil finne byfargene

Var Ålesund bare grå og kjedelig før? Og hvilke farger bør husene i byen ha? Det skal en gruppe eksperter nå finne ut av, før de presenterer Ålesundspaletten.

Les mer