Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Lunsj med Bach attåt!

– Jeg håper mange vil se på dette som ei mulig luke til å være sammen og nyte god musikk til lunsjkaffen, sier musiker Ai-Ling Chiu som inviterer til ei unik rekke med gratiskonserter med start allerede onsdag.

Les mer

Familiekonsert med Ålesund Symfoniorkester

Det er mange år siden forrige gang Ålesund Symfoniorkester inviterte til familiekonsert, men denne gangen starter de høsten nettopp med konsert for hele familien som betyr et lekent, variert og eventyrlig program.

Les mer

Stine og Bettan kommer «Heimatt»

Hva skjer når to store stemmer kommer sammen? Når vennskap og samarbeid går hånd i hånd, og sangstemmene har røtter fra samme plass? Det kan du få oppleve på Teaterfabrikken og Ingebrigt Davik-huset denne helgen, når Stine Hole Ulla og Elisabeth «Bettan» Andreassen byr på en opplevelse av de sjeldne. Nå skal de «Heimatt» til Sunnmøre.

Les mer

Astrid Overaa klar med ny forestilling

– Det jeg gjør må være ekte. Det har også med alderen å gjøre. Det må komme fra hjertet, sier Astrid Overaa som er i gang med nytt stort prosjekt i samarbeid med Teatret Vårt. 24. oktober er det premiere på forestillingen «Til oss – fra de eldste», basert på boken til Linn Skåber, men også ispedd egne historier, sang og musikk.

Les mer

Vil ta PULSen på kulturlivet

Kulturavdelingen i Ålesund kommune vil ta pulsen på kulturlivet i kommunen. Derfor inviterer de alle aktører til møteserien PULS denne måneden.

Les mer

Milliondryss til Stiftelsen Viti

-Endelig ble vårt lille, men viktige kunstmuseum i distriktet satt pris på! Dette er en god dag for vår felles kulturarv. Dette betyr mye og er svært kjærkomne midler, sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, administrerende direktør i Stiftelsen Viti etter at regjeringen gir Stiftelsen Viti 1,5 millioner kroner i en ekstraordinær bevilgning til nødvendig vedlikehold i regionmuseet.

Les mer

Morderisk morro på Parken Kulturhus

Følger du nøye med og gjetter riktig, er det kanskje du som avslører morderen. Søndag er det klart for Riksteaterets «Detektimen – en kriminalmusikal», fritt inspirert av detektimer som Derrick, Columbo, Poirot og seriene vi samlet oss for å se på TV på fredager.

Les mer

Kjerneteamet på plass på Løvenvold

Fredag fyller Løvenvold Theater 100 år og de hadde selvfølgelig håpet å være klare for åpning på selve dagen, men det gjenstår fortsatt litt før dørene åpner og showet er i gang for fullt. Nå har de imidlertid fått på plass mannskapet de trenger og i dag kom nyheten om at Geir Leirvåg trer inn som driftsmanager.

Les mer

Høstscena 2023 lansert. Hvem skal bygge Ålesund?

Programmet for Høstscena 2023 er lansert, og denne gang med sentrale spørsmål om Ålesund. For hva former en by? Det har en rekke kunstnere fått reflektere over, og resultatene vil du få se i løpet av festivalen som starter i slutten av september.

Les mer

Folk vil se «Melankomiker»

Bakteppet er tragedien som rammet ham og flere andre, men når komiker André Ulveseter nå er klar med sitt standupshow «Melankomiker» så lover han et show fylt av humor. Og nå har han også satt opp en ekstra forestilling på Parken kulturhus.

Les mer

Metalcore-bandet Revenants på T2

Hvorfor ikke kickstarte helgen med en skikkelig power-konsert? Revenants ble offisielt dannet i juni i år, og har på kort tid skapt bølger i både den lokale og internasjonale metallverden. I morgen, fredag, spiller de sin første konsert på T2 i Ålesund, sammen med støttebandet “Leeches”. Her loves det god stemning, så dette er definitivt noe å merke seg i kalenderen.

Les mer

Fjord Cadenza med hyllest til ukrainske innbyggere

30. august -3. september er det klart for årets Fjord Cadenza. Den største klassiske festivalen i regionen markerer i år sitt 30- års jubileum og på programmet finner man også en helt spesiell og gratis solidaritetskonsert med den anerkjente ukrainske pianisten Anna Fedorova.

Les mer

Hundre år med spilleglede rykker ut i bygatene

– Vi gleder oss, og klarer ikke la være. Akkurat som de ivrige blåserne i 1923. Nå skal det feires, sier Anne May Bratteberg, leder for Aalesunds Ungdomsmusikkorps som i år markerer sitt 100-års jubileum. Lørdag 26. august byr de på glade toner i byens gater

Les mer