Til toppen

\ loading=

Selger gullbilder i nytt pop up-galleri 

Reidar Eidskrem tenkte det var på tide å vise frem den unike kunsten sin for publikum. Vipps, så dukket “Galleri Reids” opp i sentrum.  

Reidar Eidskrem lager bilder av 23 karat gull. Nå kan du kjøpe noen av verkene hans fra pop up-galleriet i Ålesund sentrum.

Eidskrem har holdt på i over 50 år innenfor skilt- og dekorasjonsmaling og er trolig den eneste i landet med mesterbrev i faget. Men han lager også helt spesiell kunst der hvert eneste maleri er påført bladgull med en helt spesiell gullblanding. Ingen sjanse at han røper oppskriften! 
 
– Jeg har holdt på i femti år for å finne den rette blandingen. Da skulle det tatt seg ut om jeg røpet hemmeligheten sånn uten videre, ler han.  
 
Pop up-galleriet ligger like ved siden av Keiser’n Pub ned mot Sjøgata. For et par år siden hadde også Vebjørn Sand en utstilling i lokalet, men ellers er der ingen permanente leietakere.  

– Det var vel på tide å vise frem hva jeg har laget og selge noen bilder, sier han.  

 

 

Joda, det er Molja som glimrer, med Godøya i bakgrunnen.

Teknikk utviklet gjennom mange år

Når bildene er laget av 23 karat bladgull er det ikke til å legge skjul på at noen har en ganske høy pris. Men her er det muligheter for å gjøre et skikkelig varp. For i anledning pop up-utstillingen reklamerer han med sterkt reduserte priser for de som er interessert i å ha unik kunst på veggen hjemme eller på jobb.   
 
Bildene er helt spesielle, alle med gullpregede detaljer. Bildene er sirlig produsert med en teknikk som Eidskrem har utviklet gjennom en livslang yrkeskarriere og en god dose kunstfaglig talent.  
 
Sunnmørsfjella og Ålesund går igjen i mange av bildene, og vi kjenner igjen både fjellet Ramoen  og Molja i motivene når vi går rundt i lokalene.  
 
I går solgte jeg et bilde av Brosundet, sier han og viser oss bildet av de velkjente sjøbodene.  

Utstillingen i Galleri Reids varer til og med fredag 15. desember og galleriet er åpent hverdager mellom 12 og 16 og fra 13 til 17 i helgene. – Men jeg blir her så lenge det er folk, forsikrer han.