Til toppen

Møt forfatter Bjørn Westlie

Journalist, forfatter og historiker Bjørn Westlie har nylig gitt ut boken "Mørke år," som retter søkelyset mot antijødiske stereotyper, fordommer og fremmedhat rettet mot jøder på 30-tallet. Boken har skapt debatt om nordmenns egne holdninger og torsdag kan du møte han på Ålesund Bibliotek på Moa.

Journalist, forfatter og historiker Bjørn Westlie har nylig gitt ut boken “Mørke år,” som retter søkelyset mot antijødiske stereotyper, fordommer og fremmedhat rettet mot jøder som florerte i det norske samfunnet på 30-tallet.

Blant annet ble uttrykket “jødeproblemet” flittig brukt i norske aviser. Kan denne antisemittismen forklare hvorfor mange nordmenn hjalp til med å få jødene arrestert og sendt ut av landet? Historien har også vist at nordmenn var med på å stjele og selge alt det jødene eide.

Forfatteren ønsker å formidle at jødehatet ikke oppstod i 1940, men tvert imot hadde eksistert i Norge i lang tid. Boken har skapt debatt om nordmenns egne holdninger og ansvar, noe som har blitt overskygget av krigshandlingene til nazistene og tyskerne. Boken har engasjert og sjokkert mange, og den beskriver en mørk side av Norges historie.

-Arrangementet er en del av en arrangementsrekke om jødiske familiehistorier og antisemittisme, støttet av Fritt Ord. Gratis og åpent for alle torsdag 23. november kl. 18.00-19.30 forteller arrangørene hos Ålesund Bibliotek. Se arrangementet på Facebook.  

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!