Til toppen

Lover en fantastisk Laavfest

Alle gode ting er tre. Og når historiens tredje Laavfest braker løs kommende lørdag så står begivenhetene i kø for store og små.

-Vi gleder oss, og vi har et fullspekket program hele 12.august, sier Kristianne Granodd Langeland i arrangementskomiteen.

Med seg har hun en energisk og flott gjeng som i mange uker har lagt grunnlaget for familiefestivalen på Nedregaarden i Spjelkavika.

-Alle har stått på for å få alle detaljer på plass. For det er et stort arrangement vi går i gang med på lørdag. Men nå gleder vi oss, sier hun.

Kristianne Granodd Langeland og Sebastian Harang er begge med i arrangementskomiteen. Nå gleder de seg til å åpne festivalen lørdag.

Og det har også gjestene god grunn til.
Arrangørene har et spekket program de skal gjennom.

Laavfest er en todelt festival tilrettelagt spesielt for barnefamilier fra 12.00 til 17.00, før kvelden kommer med konserter for voksne.

Familiefestival

– På dagtid er det familien som står i fokus. Da blir festivalområdet fylt opp med aktiviteter for barna med blant annet, hoppeslott, bamsesykehus, maskotstafett, traktorløype, ansiktsmaling, leiker og masse mer moro. Det blir rytmegøy med Miki, sier Kristianne.

-Rytme gøy et 2 timers kurs for barn over 7 år der Miki lærer deltakerne sambarytmer på trommer. Det er fortsatt ledige plasser, påmeldingsfrist er 9. august, sier hun.

– Samtidig så vil det være full rulle på scena med musikk og opptredener. Her skal mange lokale unge talenter på scena, noen for først gang.
Både Sula danseklubb, Åse skolekorps sin drilltropp og rytmegøy gruppa skal opptre når de er ferdig med kurset sitt.
Sparebanken Møre blir også der med stor stand med mange konkurranser, det samme blir flere frivillige organisasjoner. Og barn under 15 år kommer gratis inn, sier hun.

Ta med bamsen. For på Laavfest får den en grundig sjekk på Bamsehospitalet.

Spekket program

Til og med værmeldingene ser ut til å gå i riktig retning. For i fjor var det en mildt sagt fuktig Laavfest. Men regn til tross; mer enn 400 barn kom på festivalen på dagtid. I år håper og tror de på langt flere.

-Fra kl 18.00 så starter festivalprogrammet. Det er Ørjan Liavåg som skal være kveldens konferansier, og han introduserer LIZZ som kveldens første artist. LIZZ er høyaktuell ettersom hun nylig har sluppet en ny populær sommerhit.

-Ellers kan vi nevne Admiral P, Sverre Eide, Mia Nøringseth, Croove Gerilja og mange flere, forteller Kristianne.

Det blir en allsidig dag både på scenen og på festivalområdet.
Her er programmet for Laavfest 2023.

På scenen under Laavfest vil publikum få et rikholdig innhold fra nær og fjern.

DAGSPROGRAM 12:00-17:00

-Daaetrollet synger barnesanger, Et show for barn.
-Drillshow Åse Skolekorps Drilltropp
-Oppstart med rytmegøy med Miki Campins
-Konsert Bloodline
-Konsert og Maskottstafett.
-Konsert Standard Prosedyre
-Dino
Sula Danseklubb opptrer

KVELDSPROGRAM 18:00-00:00

-Konsert Lizz Band
-Konsert Mia Nøringseth
-Konsert Nova, låveband
-Konsert Jonas Ess
-Konsert Admiral P
-Konsert Sverre Eide + Groove Gerilja (låveband)

-Festival DJ er Thomas Bacon.

Laavfest inviterer også på etterfest, og flytter da til Liv og Røre på Amfi Moa, der selveste Isak Shorty står for musikken.