Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Eldrid blir Høstscenas festivalkunstner

I september er det igjen klart for Høstscena. Og i år er det Eldrid Schrøder Kvalvik som blir festivalkunstner, og får på mange måter sette dagsorden på festivalen. Det med et av byens store traumer.

Les mer

Kulturhuset går over til nytt billettsystem

Om to uker lanserer Parken Kulturhus ny nettside og går samtidig over til nytt billettsystem. – Vi håper dette skal gi en mye bedre og enklere opplevelse for alle som er glad i gode kulturopplevelser, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen.

Les mer

Elever med hemmelig kunstverk til Gatefestivalen

Byen får sin egen portal. Men noe mer får ikke noen vite før det hemmelige kunstverket blir avduket under Ålesund Gatefestival.
 

Les mer

Selma (17) synger med deLillos

Frontfigur i deLillos, Lars Lillo-Stenberg var svært fornøyd etter at ålesundsjenta Selma på 17 år hadde øvd med gruppa på Løvenvold Theater. På tre konserter skal hun synge med dem.

Les mer

837.000 kroner til 27 lokale kor og korps

– Regionbanksjef for Sparebank 1 SMN Sunnmøre og Fjordane Marita Løvik Stadsnes er særdeles fornøyd med at kulturlivet i området får en solid del av det totale samfunnsutbyttet. I dag kunne 27 kor og korps juble for 537 tusen i driftsstøtte og 300 tusen i støtte til konkrete aktiviteter som konserter, seminarhelger og liknende.

Les mer

Fjord Cadenza med festivalpass

Fjord Cadenza braker for alvor løs 29. august – med åpningskonsert og nachspiel på en og samme kveld. – Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven? Dette spørsmålet kommer til å bli stilt i historien når Anton Bruckners episke 4. symfoni blir spilt for første gang av et profesjonelt symfoniorkester i både Sykkylven og Ålesund, sier dirigent Rune Bergmann.

Les mer

Straks braker det løs for tre måneder med Sommertelt

Første juni går startskuddet for tre måneder med konserter, show, quiz, fotball-EM, aktiviteter og sommerstemning dag og kveld på Rådhusplassen. – Kanskje den største sommersatsingen noensinne i Ålesund, sier arrangementsansvarlig i Ékip Pål Bakke, som håper på yrende byliv.

Les mer

Unik og musikalsk vandring i jugendstilen

Se opp for vandrekonserter i originale jugendstilinteriør og musikkinspirerte verksted for barn. Jugendstildagene 8. og 9.juni gir publikum en sjelden mulighet til å oppleve jugendstilen med både øyne og ører.

Les mer

Amerikanske universitetskor til Ålesund

Denne og neste uke kommer to amerikanske universitetskor til å holde hver sin konsert i Ålesund kirke. – Amerikanske universitetskor har vært på konsertbesøk i Ålesund mange ganger før, og er ofte et stort høydepunkt da de holder svært høyt nivå og har en presisjon, kraft og liv som er helt enestående, forteller kantor i Ålesund kirke Nikolas Sharhorodsky Fehr.

Les mer

En vakker avslutning på 17. mai

Barnetog, is, pølser og 17. mai-taler. Alt hører nasjonaldagen til. Og for mange er konserten til Ålesund Symfoniorkester en like viktig tradisjon. Nå er de klare for Nasjonal Festkonsert i Parken kulturhus.

Les mer

Fellesverket i ny drakt

Takket være en arv til ungdomshusene Røde Kors har rundt om i landet, har Fellesverket Dragen fått en skikkelig oppussing.

Les mer

Jakter på bylivet med kamera under Gatefestivalen

Er du glad i å fotografere? Bruker du mobilen flittig på bytur, tar du alltid med deg kameraet i vesken dit du skal, eller har du bare lyst å lære mer? Da må du lese videre for under Ålesund Gatefestival kan du bli med Ålesund Kameraklubb ut i bygatene på gratis workshop.

Les mer

Rune Berg til Giskespelet

Rune Berg blir komponist og musikalsk leder for årets Giskespel. – Dette er stort for oss. En spennende fornyelse, sier arrangørene i Stiftelsen.

Les mer