Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Vil du lage din egen podcast?

Nå har du, foreningen din, firmaet ditt eller noen du kjenner muligheten. Restauranteier Ivar Breivik åpner opp sitt proffe podcaststudio til de som vil og har noe på hjertet.

Les mer

Nørvøy gjør comeback i NM

Det er lenge siden Nørvøy ungdomskorps deltok i konkurranse. Nå drar de til NM i trespann med Musikklaget Brage og Aalesunds ungdomsmusikkorps. I går avslørte de programmene sine.

Les mer

Endelig klart for Teaterlørdag

Kanskje kjenner du konseptet allerede, om ikke så er det kanskje din tur til å oppdage noe helt nytt. Det er nemlig klart for årets første Teaterlørdag på Arbeideren i Ålesund, noe som betyr skreddersydde og profesjonelle teateropplevelser for familien og spesielt de aller minste.

Les mer

Fem kjøkkensjefer, fem retter og fem kvelder!

Hva skjer om man setter sammen fem restauranter, fem kjøkkensjefer og lager fem retter på fem ulike kvelder? Da får du en helt unik opplevelse. Gå ikke glipp av «Brosundet Koker» denne våren og høsten. Les mer:

Les mer

AQUA til Ålesund

Er du klar for en dose solid 90-talls stemning? Den norsk-danske popgruppen AQUA skal ut på turne og det hele braker løs her i Ålesund. Lørdag 26. oktober går arrangørene i Momentium og Live Nation for å fylle Sparebanken Møre Arena.

Les mer

Ungdommen griper mikrofonen i viktig teaterstykke

Alt kan skje når seks unge skuespillere og en proff tar for seg stykket «Er mikrofonen min på?» i dag og i morgen. Det inviteres til alvorsprat og konfirmasjonsfest på Arbeideren.

Les mer

Her er teamet som lager Ålesund Gatefestival!

– Vi kan garantere at det blir både paller, kultur og ukultur, og at vi skal bevege oss i byrommet på en annen måte enn folk kanskje er vant til når de først hører ordet festival. Vi er allerede godt i gang med programmeringen av det som blir verdens første utgave av den nye festivalen i Ålesund 15.-17. august, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som har fått med seg det hun kaller et stjerneteam av engasjerte prosjektledere.

Les mer

Ny tid for Terminalen?

-Vi er veldig klare over at alt vi gjør nå er midlertidig og på «lånt» grunn, men vi har også et håp om at både bruk og videreutvikling av et bygg som dette også kan være med på å endre en prosess.  Det sier Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård som i enda større grad rykker inn i bygget som de sikret seg for ei krone og som huser tidligere Rutebilstasjonen og Terminalen Byscene.

Les mer

En kulturell oase – Midt i uka

Av og til må det være lov å dra på med et ålesundsk kraftuttrykk. For “årre brellande så koselig”. På Hotel Brosundet ble nemlig en helt vanlig onsdagskveld til et høydepunkt.

Les mer

Gjenåpner fornyet samling på Jugendstilsenteret

Jugendstilsenterets samling har vokst mye de seneste årene, takket være generøse donasjoner og innkjøp. Nå inviteres publikum inn i en fornyet basisutstilling som fyller flere rom enn tidligere. Bli med på kveldsåpent museum med gratis inngang.

Les mer

Fremad marsj – det er søknadstid!

Det lyder overskriften inne på nettsidene til Stiftelsen Kjell Holm som minner alle om søknadsfrist 1. mars og ber alle med spennende prosjekter om å legge inn søknad om støtte!

Les mer

Lover at du skal lære noe nytt!

Lurer du på å bli kunstner eller er du nysgjerrig på hva kunststudentene i Ålesund holder på med? Lørdag inviterer Ytre Kunstfagskole nok en gang til åpent hus, med aktiviteter, og de lover at alle som tar turen kommer til å lære noe nytt!

Les mer

Stor interesse for Fargespill gir ekstraforestilling

Fargespill er et fredsskapende kunstprosjekt som handler om møter mellom mennesker, der musikk og dans blir brukt som et universelt språk som forener oss og 10. mars inntar rundt 70 barn og unge fra mer enn 25 ulike nasjonaliteter scenen på Parken kulturhus.

Les mer