Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Vårslepp med utvidet VIP-avdeling

-Vi utvikler oss i rakettfart og gleder oss veldig til det braker løs med årets Vårslepp i Sparebanken Møre Arena 19. april. Nå har vi også jobbet godt med VIP-avdelingen som skal bli knallbra, forteller Silja Gillesen fra arrangør Ekip, som knapt kan vente med å åpne dørene for andre utgave av musikkfestivalen.

Les mer

60 prosjekter får 2,55 millioner

Ikke mindre enn 60 prosjekter som gjør Ålesund til en bedre kommune å leve i, får støtte fra Stiftelsen Kjell Holm denne våren. Til sammen har stiftelsen gitt prosjektstøtte for 2,55 millioner kroner i vårens tildelingsrunde. Her ser du hele listen.

Les mer

Vil du lage din egen podcast?

Nå har du, foreningen din, firmaet ditt eller noen du kjenner muligheten. Restauranteier Ivar Breivik åpner opp sitt proffe podcaststudio til de som vil og har noe på hjertet.

Les mer

Nørvøy gjør comeback i NM

Det er lenge siden Nørvøy ungdomskorps deltok i konkurranse. Nå drar de til NM i trespann med Musikklaget Brage og Aalesunds ungdomsmusikkorps. I går avslørte de programmene sine.

Les mer

Endelig klart for Teaterlørdag

Kanskje kjenner du konseptet allerede, om ikke så er det kanskje din tur til å oppdage noe helt nytt. Det er nemlig klart for årets første Teaterlørdag på Arbeideren i Ålesund, noe som betyr skreddersydde og profesjonelle teateropplevelser for familien og spesielt de aller minste.

Les mer

Fem kjøkkensjefer, fem retter og fem kvelder!

Hva skjer om man setter sammen fem restauranter, fem kjøkkensjefer og lager fem retter på fem ulike kvelder? Da får du en helt unik opplevelse. Gå ikke glipp av «Brosundet Koker» denne våren og høsten. Les mer:

Les mer

AQUA til Ålesund

Er du klar for en dose solid 90-talls stemning? Den norsk-danske popgruppen AQUA skal ut på turne og det hele braker løs her i Ålesund. Lørdag 26. oktober går arrangørene i Momentium og Live Nation for å fylle Sparebanken Møre Arena.

Les mer

Her er teamet som lager Ålesund Gatefestival!

– Vi kan garantere at det blir både paller, kultur og ukultur, og at vi skal bevege oss i byrommet på en annen måte enn folk kanskje er vant til når de først hører ordet festival. Vi er allerede godt i gang med programmeringen av det som blir verdens første utgave av den nye festivalen i Ålesund 15.-17. august, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som har fått med seg det hun kaller et stjerneteam av engasjerte prosjektledere.

Les mer

Ny tid for Terminalen?

-Vi er veldig klare over at alt vi gjør nå er midlertidig og på «lånt» grunn, men vi har også et håp om at både bruk og videreutvikling av et bygg som dette også kan være med på å endre en prosess.  Det sier Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård som i enda større grad rykker inn i bygget som de sikret seg for ei krone og som huser tidligere Rutebilstasjonen og Terminalen Byscene.

Les mer

En kulturell oase – Midt i uka

Av og til må det være lov å dra på med et ålesundsk kraftuttrykk. For “årre brellande så koselig”. På Hotel Brosundet ble nemlig en helt vanlig onsdagskveld til et høydepunkt.

Les mer

Gjenåpner fornyet samling på Jugendstilsenteret

Jugendstilsenterets samling har vokst mye de seneste årene, takket være generøse donasjoner og innkjøp. Nå inviteres publikum inn i en fornyet basisutstilling som fyller flere rom enn tidligere. Bli med på kveldsåpent museum med gratis inngang.

Les mer