Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Gjør klart for fem kunstnere på KHÅK

Når årets sommerutstilling åpner på KHÅK torsdag 22. juni har de samlet kunstnerne Karen Aarre, Endre Aalrust, Marthe Kampen, Espen Skjønhaug og Peter Sutton i en spennende gruppeutstilling med fokus på maleriet.

Les mer

Ålesunder med debutsingel

Søndag 25. juni slipper ålesundsjenta Mia Charlotte Skoge Nøringset sin debutsingel “250622”. Du husker henne garantert fra årets The Voice.

Les mer

Videosnutt fra Slinningsbålet går viralt

– Jeg skjønte ingenting i går kveld da mobilen som hadde blitt lagt vekk begynte å lyse og dirre. Det viste seg at en Instagramvideo fra Slinnningsbålet, som ble filmet i forrige uke, plutselig tar helt av ute i den store verden, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten om snutten som på under et døgn er sett av over to millioner.

Les mer

Bra By konferansen får psykologhjelp!

I en tid der våre byer er i stor utvikling, og både ønsker og må snu på seg, så skjer det også noe med oss. For hvor godt liker vi mennesker endring egentlig? Gå ikke glipp av foredraget «Forandring fryder?» av Ragnhild Nilsen.

Les mer

Atlanterhavsparken feirer 25 år

25 år etter at kong Harald åpnet Atlanterhavsparken skrur de tiden tilbake til 1998 og feirer med 98-priser for alle besøkende i helga.

Les mer

Filmproduksjon trenger markører og statister

Det er ikke lenge til de inntar byen. Eye Eye Pictures gleder seg til filminnspillingen i Ålesund, og har med seg et crew på totalt 30 personer når de inntar Aspøyskolen der all filmingen skal foregå i perioden 20. juni- 21. juli.

Les mer

Ny avdelingsleder på Teatret Vårt

Teatret Vårt har ansatt Zezé Kolstad som ny leder av avdelingen scenekunst for barn og unge i Ålesund. En avdelingsleder med mange gode referanser i bagasjen, forteller teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

Les mer

Fremadstormende talent til T2

Hvorfor ikke runde av helgen med klassisk musikk i særklasse? Klassisk på T2 er en fortsettelse av serien som tidligere var kjent som «Klassisk på Bro». Idéen er fortsatt den samme, nemlig å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig, uten høye terskler og avstand til utøverne. Se opp for god musikk, med andre ord.

Les mer

Jubler for stipend på 200.000 kroner

– En fantastisk nyhet å få. Som utøvende fulltidsmusiker er det vanskelig å finne tid og mulighet til å nettopp fordype seg og utvikle seg. Med dette stipendet får jeg akkurat den muligheten, og det er jeg svært takknemlig for sier Ai-Ling Chiu fra Ålesund om stipendet på 200.000 kroner.

Les mer

Aspøyskolen med «hovedrolle» i storfilm

– Vi var klare for å filme i Oslo, men etter at vi oppdaget Aspøyskolen bestemte vi oss for å flytte hele produksjonen til Ålesund, forteller produsent i Eye Eye pictures Andrea Berentsen Ottmar.

Les mer

En (jugend)stilig 20-åring

Jugendstilsenteret er jubilant i år, og i den anledningen arrangerer de en storslått Jubileumsfestival. I starten av juni skal museet fylles med ulike aktiviteter, både fagseminar, byvandringer og et eget verksted for de yngste.

Les mer

Søndagsforedrag om taskekrabben

Det er klar for det siste av en rekke søndagsforedrag på Runde Miljøsenter, og tar du turen får du bli med på et spennende dypdykk i taskekrabbens livshistorie.

Les mer

Rigger til Middelalderfestival

Det er ikke lenge til, og de gleder seg. Endelig er det klart for ei ny utgave av den sjarmerende Middelalderfestivalen der publikum blir tatt med tilbake til Borgund sin storhetstid.

Les mer