Til toppen

Kultur

Annonse:
Annonse:

Vil finne byfargene

Var Ålesund bare grå og kjedelig før? Og hvilke farger bør husene i byen ha? Det skal en gruppe eksperter nå finne ut av, før de presenterer Ålesundspaletten.

Les mer

200 ungdommer møtes til kulturtreff i fire dager

200 ungdommer fra hele fylket et klare til å boltre seg på scenen i Fosnavåg. Når fylkesfestivalen UKM (Ung kultur møtes) går av stabelen, blir det et mylder av kreative aktiviteter fire dager til ende. Arrangementet er det største i fylket av og for ungdom mellom 13- og 20 år.

Les mer

– Våkne, du må våkne!

Det er ikke bare bare å skulle sette klima på teaterplakaten, men med  «Et stykke for de levende i en døende verden» gjør Teatret Vårt akkurat det. En solid og tidvis ubehagelig naturfagstime, om du bare klarer å ta det innover deg. For det er ikke behagelig å skulle snakke om den sjette masseutryddelsen.

Les mer

Høstscena er i gang

Stedet var foajeen i Parken kulturhus. Publikum, mange med bobler i hånden, ble møtt av en tilsynelatende sovende Solveig Styve Holte midt på gulvet.

Les mer

Fantastisk sommer for museene

– I byområdene var økningen på hele 50 prosent, og internasjonale turister strømmer til som aldri før, forteller administrerende direktør i Viti, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn i en pressemelding.

Les mer

Ålesund litteraturfestival kommet for å bli

Ålesund litteraturfestival som gikk av stabelen for aller første gang i januar i år, ble en umiddelbar suksess. Fulle hus og strålende tilbakemeldinger viste at de hadde truffet både en nerve og et behov i kulturbyen Ålesund. Med den erfaringen i bakhånd satses det nå friskt videre.

Les mer

Rullestolheisa endelig på plass

I dag kunne endelig den nye og svært etterlengta rullestolheisa hos Sobra scene prøves ut. At den nå er på plass gir mange et større kulturtilbud.

Les mer

Lunsj med Bach attåt!

– Jeg håper mange vil se på dette som ei mulig luke til å være sammen og nyte god musikk til lunsjkaffen, sier musiker Ai-Ling Chiu som inviterer til ei unik rekke med gratiskonserter med start allerede onsdag.

Les mer

Familiekonsert med Ålesund Symfoniorkester

Det er mange år siden forrige gang Ålesund Symfoniorkester inviterte til familiekonsert, men denne gangen starter de høsten nettopp med konsert for hele familien som betyr et lekent, variert og eventyrlig program.

Les mer

Stine og Bettan kommer «Heimatt»

Hva skjer når to store stemmer kommer sammen? Når vennskap og samarbeid går hånd i hånd, og sangstemmene har røtter fra samme plass? Det kan du få oppleve på Teaterfabrikken og Ingebrigt Davik-huset denne helgen, når Stine Hole Ulla og Elisabeth «Bettan» Andreassen byr på en opplevelse av de sjeldne. Nå skal de «Heimatt» til Sunnmøre.

Les mer

Astrid Overaa klar med ny forestilling

– Det jeg gjør må være ekte. Det har også med alderen å gjøre. Det må komme fra hjertet, sier Astrid Overaa som er i gang med nytt stort prosjekt i samarbeid med Teatret Vårt. 24. oktober er det premiere på forestillingen «Til oss – fra de eldste», basert på boken til Linn Skåber, men også ispedd egne historier, sang og musikk.

Les mer

Vil ta PULSen på kulturlivet

Kulturavdelingen i Ålesund kommune vil ta pulsen på kulturlivet i kommunen. Derfor inviterer de alle aktører til møteserien PULS denne måneden.

Les mer

Milliondryss til Stiftelsen Viti

-Endelig ble vårt lille, men viktige kunstmuseum i distriktet satt pris på! Dette er en god dag for vår felles kulturarv. Dette betyr mye og er svært kjærkomne midler, sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, administrerende direktør i Stiftelsen Viti etter at regjeringen gir Stiftelsen Viti 1,5 millioner kroner i en ekstraordinær bevilgning til nødvendig vedlikehold i regionmuseet.

Les mer

Morderisk morro på Parken Kulturhus

Følger du nøye med og gjetter riktig, er det kanskje du som avslører morderen. Søndag er det klart for Riksteaterets «Detektimen – en kriminalmusikal», fritt inspirert av detektimer som Derrick, Columbo, Poirot og seriene vi samlet oss for å se på TV på fredager.

Les mer
WordPress Ads