Kjærlighet og partypolkaDen tyske musikeren Andreas Wieczorek fra Berlin er blitt en av flyselkapet KLMs beste kunder. Hvorfor? Han har funnet kjærligheten i Ålesund. Så her pendles det i stor stil mellom Berlin og Vigra. Nå tar han likegodt med seg hele bandet sitt og lager oktoberparty på Teaterfabrikken.

Birgitte June Kløvning som driver den populære Jafs-kiosken på Hellebroa fant tonen med musikeren Andreas Wieczorek fra Berlin. 26. oktober tar han med seg hele bandet fra Tyskland og lager oktoberfest på Teaterfabrikken.

- For seks år siden spilte jeg på et stort arrangement i Wintergarten i Berlin. Der dukket det opp en gjeng med nordmenn. Den ene av dem ble jeg ekstra godt kjent med, og vi er sammen den dag i dag. Jeg har tapt mitt hjerte både til ”Gitta” og Ålesund, smiler Andreas om hvordan han som proffmusiker fra Berlin fant kjærligheten med ei sunnmørsjente.  ”Gitta” som han snakker om, heter Birgitte June Kløvning og driver den populære Jafs-kiosken på Hellebroa sammen med sin søster. Studieturen til Berlin med Jafs-kjeden endte altså med at Andreas fant tonen med gatekjøkkeneieren i Ålesund. 


(Fortsetter under)

Polkaholix er kjent for å lage skikkelig partystemning!

Kinderegg


- Jeg fikk tre ting på en gang; en flott og kjekk kjæreste, en tysktalende ekstrahjelp og en utrolig flink musiker, ler Birgitte når vi møter dem utenfor kiosken på Hellebroa.Når Andreas ikke spiller på konserter og festivaler i Tyskland eller andre steder i Europa, kommer han til Ålesund så ofte han kan. Da kan du rett som det er, treffe han bak disken på Jafs. 

- Jeg hjelper gjerne til i gatekjøkkenet. Tyske turister blir litt overrasket når de hører en landsmann i andre enden av disken. Det er jo artig å bytte ut musikerlivet med litt burgerflipping av og til, sier han.

Oktoberfest med Polkaholix


Nå kan ålesundere snart få oppleve Andreas i sitt rette element. Fredag 26. oktober spiller han på oktoberpartyet på Teaterfabrikken i Ålesund sammen med bandet sitt, Polkaholix. 

- Jeg spiller i flere band i Tyskland, men Polkaholix er hjertebarnet. Vi har masse spillejobber og spiller på festivaler og arrangement og tv-show, året rundt sier han. Det er musikk med massevis av energi og musikken slår veldig godt an blant publikum. Nå gleder jeg meg til å vise fram bandet mitt i Ålesund, sier han.

(Fortsetter under)

Andreas Wieczorek forelsket seg først i Birgitte, så i Ålesund. Nå tar han med seg hele bandet til byen for å lage fest!

Arrangementet kom til etter at Andreas ble kjent med Pål Bakke. Han er også musiker på fritiden, i coverbandet To tette, som er kjent for å skape kjempestemning når de spiller. - Ålesunderne kan bare begynne å glede seg, for dette er skikkelig godmusikk. Party-polka med full blåserekke og en musikk vi aldri har hørt på en scene her i byen før. Klart vi måtte få til noe, sier Pål. 

Han ble kjent med Andreas da tyskeren dukket opp med saksofonen på en spillejobb de hadde i romjulen for to år siden. 

-

Can I play with you, spurte han. Eh, yes of course, sa vi og ryddet plass på scena. Vi fikk bakoversveis alle mann da han dro til med sang og saxsoloer på den ene låten etter den andre. Siden har jeg blitt godt kjent med både Andreas og musikken til Polkaholix og tenkte at dette må flere få oppleve, sier Pål. Fredag 26. oktober er det dermed klart for Oktoberparty, der publikum blir lovet en opplevelse de sent vil glemme.- Det er den perfekte anledningen til å ta med seg kolleger, gode venner og andre bra folk til en kjempekveld på Teaterfabrikken. Allerede noen timer før konserten blir det vorspiel for de som ønsker det. Der serveres det ”tysk kraftpakke” med svinehaxe, bratwürst og annet tilbehør. Det er allerede begynt å bli bra pågang for å sikre seg billetter til både vorspielet og konserten og det ligger an til en kjempekveld. Jeg kan i hvert fall love folk at dette blir en kveld publikum huske lenge. Vi blir vel polkaholikere alle sammen, sier Bakke.- Når jeg først skulle arrangere min aller første konsert, måtte det bli noe slikt som dette, med et band med full blåserekke, masse energi og som leverer knallbra partymusikk. Jeg strøk i tysk på gymnaset, nå skal jeg være vertskap for åtte berlinere i to dager. Men, men, jeg har vært ute en høstnatt før, så jeg skal vel klare å løse dette også, gliser han.  

Billetter sikrer du deg her! 

Se mer om bandet Polkaholix