Intim jazzkos på Quality hotellTo ganger i måneden arrangerer Jazzsirkelen i Ålesund jazzkafé. Og stort sett skjer det hos Quality hotell Ålesund. Lørdag var det unge og lokale utøvere som sto på programmet.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug)

Mange kom på lørdagens Jazzkafé for å høre lokale unge jazztalenter spille variert jazz.

Jazzsirkelen i Ålesund ble etablert i 2004 og teller rundt 60 medlemmer som er glade i jazz.

På dagens program sto det en rekke unge utøvere fordelt på to grupper og en solist. Ekte ungjazz, et begrep vi kjenner i Ålesund fra 90-tallet.

-Ja det stemmer. Det var nå avdøde Gunnar Mjaaland som på slutten av 90-tallet ønsket å fremheve unge jazztalenter. Dermed etablerte han en egen festival, Ungjazz.

-Det er litt det her i kveld da med andre ord?

-Det kan du si. Det er jo meningen også når vi har konserter der unge utøvere står sentralt, som i dag. Vi forsøker å dra det litt i den samme ånden som Gunnar og Ungjazz representerte, sier styreleder Kjell Arne Standal.

(Fortsetter under).

Solist Kjetil Jerve (t.v) og de to lokale gruppene med unge musikere, «Sølvfat» og «Trio de Naero» spilte fengende jazz for et fornøyd jazzpublikum.

Quality hotell Ålesund har på mange måter blitt Jazzsirkenen sin hjemmearena for konserter. Og det er slett ikke noe dumt valg, selv om ”konsertlokalet” er i forbindelse med både restauranten og resepsjonen. For dette var intimt, nært og vakkert. Ja rett og slett koselig i en avslappet atmosfære med god musikk.

Og en fikk servert godlåtene på sølvfat, bokstavelig talt. For gruppa «Sølvfat» er en kvartett med musikere fra musikklinja ved Fagerlia videregående skole.

Klassisk jazz og cool jazz, ispedd litt mer moderne jazz.

En kan i det hele tatt beskrive gruppas repertoar som litt for alle jazzganer.

David Sewerin på tangentene, Even Riksheim på perkusjon, Eirik Pedersen på blås og Erlend Juliebø på gitar.

«Trio de Naero» kaller Vetle Nærø, Kristian Moe og David Løvås gruppa si. Henholdsvis på piano, bass og trommer.

Alle tre unge musikere fra Ålesund, og alle med røtter i klassisk, gospel og funk. At de i det siste har blitt utfordret av jazzen ble en bonus for alle som tok turen denne lørdagen.

(Fortsetter under).

Proffmusiker Kjetil Jerve, utflytta ålesunder var hjemme for å spille egne og andres jazzlåter.

Kjetil Jerve var dagens solist, og avsluttet den tre timer lange konserten med egne og andres komposisjoner.

-Som ung var jeg interessert i klassisk musikk, og fikk etter hvert øynene opp for Elton John, sa den nå profesjonelle utflytta ålesunderen til sitt publikum. Og på lik linje med sitt idol Sir Elton, spiller altså Kjetil Jerve på tangentene.

I beskrivelsen Jazzsirkelen har om Kjetil Jerve står det at oppdagelsen av improvisert musikk førte ham inn på blant annet jazzen, og andre kunstformer.

At Kjetil Jerve har et analytisk syn på jazzen som uttrykksform kom klart fram der han serverte publikum vakker klavermusikk fra sitt hvite klaver.

(Fortsetter under).

Go`lyd fra det hvite klaver, tangert av Kjetil Jerve.

Jazzsirkelen i Ålesund er en aktiv forening. Og de har mye på programmet framover.

Det aller meste hos Quality hotell Ålesund, men ikke alt.

-Neida. Vi har disse jazzkafeene stort sett her på huset, men i romjula, 29.desember er det Teaterfabrikken som blir arena når vi arrangerer Julejazz, sier Kjell Arne Standal.

 

-Men mye skal skje før den tid. For allerede 3.november er det Jazzkafé med «Roaldsnes» trio, før «Passim» kommer 17.november.

Den 24.november er det på kvelden det skjer, og da med «The Real Thing».

Den 1.desember er det «East2WestJazz» som står for tur, og Førjulsjazz med Tor Holm den 15.desember.

Og dørene er åpen for alle som liker jazz, sier Kjell Arne Standal.

 

Vil du følge Jazzsirkelen i Ålesund så kan du blant annet gjøre det på facebook