Til toppen

\ loading=

– Jeg ville imponere farmor!

- Det var hardt å begynne på igjen etter brannen, men det kom seg. Det var bare å gå rett på, sier Odin Hole (14) som også hadde en helt spesiell motivasjon for å bli med på å bygge bål på Slinningen. - Jeg ville imponere farmor, forteller han og vi er solgt.

Odin Hole (14) ble med første gang i 2023. – Jeg ville imponere farmor, sier han og det har han nok greid. Både fineste farmor og alle oss andre som står på sidelinjen og heier.

Over 12 meter

De har for lengst passert de syv meterne som dessverre brant opp, men det snakkes det ikke så mye om lengre. Nå har bålet rundet 12 meter og gjengen har tatt inn viktig tid.

– Vi er i rute, og det er en svært god følelse, forteller bålsjef Viktor Sunde (21) om fremdriften og samholdet som kanskje bedre enn noen gang.

– Det har utrolig nok ført oss tettere sammen, og styrket lagånden bare enda mer. Ikke minst har det ført til at enda flere har kommet for å hjelpe  til. I går kveld var det nesten 20 stykker her nede, og det er helt fenomenalt. Nå har vi fokus på å ha det kjekt, så blir det så høyt som det blir, sier Sunde som nok en gang trekker frem støtten de opplever.

 

Bålsjef for Slinningsbålet 2024 Viktor Sunde (21) melder om at de er i rute. – I år er ikke høden det viktigste, nå har vi det kjekt, så blir det så høyt som det blir sier han og får tommel opp fra oss i Bypatrioten!

Massiv støtte

– Vi har fått utrolig mye støtte og oppmuntring fra alle, hele byen, og det har gitt en god giv for gjengen. Nå kommer også veteranene tilbake utover sommeren og det gir oss ekstra styrke. Ikke minst er det kjekt å se igjen alle sammen, sier han om tradisjonen som nok et år skaper gode sommerminner for alle.

Hole som ble med for aller første gang i fjor, bekrefter at det hele handler om samhold.

– Det er veldig koselig. Det er samhold, nye venner og mulighet til å bygge muskler, sier han med glimt i øyet.

Få med deg årets livesending som Bypatrioten gjør i samarbeid med bålgjengen. Der får du mange gode historier og se enda mer fra kulissene. Starter kl. 20.00 22. juni! Sendingen som produseres av Bypatrioten og Pettersen Medieproduksjon er støttet av: Sparebanken Møre, Ålesundregionens Havnevesen, Farvann, XL Diner og Bunker Oil. 

Bli med på feiringen av Slinningsbålet 2024. Kom med båt, buss, til fots, eller se sendingen live i våre kanaler. Sendingen starter kl. 20.00 og bålet tennes tradisjon tro kl. 21.00.