Til toppen

Inviterer til tidenes jentahelg i Ålesund

- Denne helgen er skreddersydd for damer som trenger å puste med magen, le høyt og oppleve ei helg helt utenom det vanlige. Vi møtes i Ålesund 5. - 7. mai, forteller Astrid Overaa på Teaterfabrikken om arrangementet «Bukslepp» i samarbeid med journalist Lene Wikander kjent blant annet fra damebladet Tara.

Fra en av mange turer til Zanzibar. Nå samler de damer fra hele landet i Ålesund, og melder om at de har plass til enda flere.

Hun har reist verden rundt, er fylt med ekte livserfaring og er en inspirasjon av de sjeldne. Hun må bare oppleves. Sånn beskrives Lene Wikander av Astrid Overaa. Når de to «urkreftene» så slår hodene sammen og lager ei skreddersydd «jentahelg» så vil de også gjerne nå ut til damer i alle aldrer og fasonger.

– Dette gleder jeg meg enormt til, forteller Overaa som har hatt ansvaret for å sy sammen programmet for oppholdet i Ålesund i mai.

– Det blir ei helg der man virkelig kan sleppe ned skuldrene og bare oppleve. Det blir mye god mat og drikke, afrikansk marked, musikk og underholdning. Vi skal på hemmelig utflukt og gjennom ei byvandring vi trolig aldri vil glemme. Den er nemlig iscenesatt av Signe Stunden. Jeg er rimelig usikker på om noe av det vi kommer til å få lære vil ha rot eller fot i virkeligheten, sier hun og ler høyt før hun betrygger oss om at den ekte byvandreren Sindre Nakken lurer i kulissene. Klar til å rykke inn for å justere.

Hit kommer damer fra hele landet, men de har fortsatt plass til flere.
– Vi håper byens lokale damer også melder seg på. Det er program fra fredag til søndag og når vi skilles kommer vi til å være fylt til randen av inspirasjon, reiselyst, livsglede og nye vennskap, sier hun.

Opplev Ålesund i mai når det inviteres til “Buktreff”. – Det betyr at du kan slippe ut magen og bare ha det gøy, forklarer Astrid Overaa.

Fyller lastebilen med afrikanskstemning og inspirasjon

Lene Wikander og Merete Stubhaug har i en årrekke arrangert jenteturer til Zanzibar, og på den måten samlet damer fra hele landet til reiser med påfyll.

Selv om det er rom for både bading og cocktails i solnedganger fra en annen verden, har de også lagt stor vekt på plass til å både lære nytt og puste med hele magen, som de sier.

– Vi er feminister og tror man må forsøke å være den endringen man ønsker å se i verden, sier de om prosjektet som også handler om et utvidet samfunnsansvar.

Når de kommer til Ålesund har de nemlig fylt lastebilen med flotte produkter produsert av lokale kvinner nettopp på Zanzibar. Og akkurat det blir marked av.

– Jeg har vært så heldig å få være på tur med disse damene, og det er noe av det lureste jeg noen gang har gjort sier Overaa. Det begynte med ei reise og vipps hadde ei reise blitt til tre for Ålesundsdama som tidligere har holdt seg til svært kortreiste opplevelser.

– Ja, det kan du sannelig si. Jeg er jo ei som kan grue meg i dagesvis for en biltur til Molde. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke turte dette tidligere. Å kunne reise sammen med denne gjengen åpnet en helt ny verden for meg, sier hun. – Ikke bare i form av lange flyreiser, men også ekte vennskap på tvers.

– Når damer møtes på denne måten skjer det noe. Det handler om å kunne være seg selv helt ut. Her traff jeg noen som misjonerte det som jeg også alltid har sagt. Vi må ta plassen vår og våge å være oss selv helt ut. Vi må slenge oss ut i det og gå i bikini på stranden og drite fullstendig i hva andre synes. Om vi damer skjønte at det er vi selv som sitter på den nøkkelen, også ovenfor hverandre, så hadde faktisk verden blitt et bedre sted, sier Overaa som lover å lage møteplassen som er både raus og ekstra romslig denne helgen.

Høres dette ut som noe for deg?

Ikke nøl med å melde deg på. Her finner du mer informasjon.

Ønsker man å vite mer kan man også ringe Astrid Overaa direkte på mobil: 95880830 eller sende mail til madammen@teaterfabrikken.no