Høstscena med begjærEn følelse vi alle får, og som kan gi oss stor glede. Men, den kan også gi oss store sorger og problemer. Høstscena setter begjær på plakaten i årets program.

Kjersti Botn Sandal (bildet) og Bjørnar Lisether Teigen spiller sammen i "Scener fra et ekteskap" under Høstscena..

29. september braker det løs. Da starter en fem dager lang festivalvulkan der årets tematikk er nettopp følelsen vi alle møter i livet; Begjæret.

Definert som det grunnleggende menneskelige er begjæret det som driver oss mennesker videre, men også det som ødelegger oss, og for oss, skriver Høstscena i en pressemelding.

Dermed er tema satt.

Under årets Høstscena vil publikum kunne få erfare og oppleve scenekunst som åpner opp og avdekker det mangefasetterte, begjærlige og til tider skremmende ved det å være menneske.

Parken Kulturhus, Arbeideren og Teaterfabrikken, og med avstikkere til kafeer og storslåtte naturlige kulisser ved Atlanterhavsparken,  i Norangsdalen og på Alnes. Her vil publikum møte den røde tråden Høstscena har lagt opp til, for begjæret skal synes godt, i følge arrangørene.

Ingmar Bergman kjente godt til begrepet ”begjær”, og når Høstscena setter opp Bergmans gripende kjærlighetsdrama ”Scener fra et ekteskap”, ja da gir selve tittelen oss en pekepinn på hva som er i vente.

På scenen står skuespillerne Bjørnar Lisether Teigen og Kjersti Botn Sandal.

(Fortsetter under)

Moldebandet Revolt er med i stykket "Fra småby til Wembley". Fem karer med en drøm og et begjær, men som møter både opp- og nedturer.

Begjær etter å lykkes, begjær etter musikk og å få formidle. ”Fra småby til Wembley” får publikum møte fem gutter og deres opp- og nedturer, indre konflikter og det sentrale spørsmålet om hvor mye de skal satse på musikken.

”Fra småby til Wembley” er et eksplosivt rocketeater der dramatiker og regissør Eldrid Schrøder Kvalvik har fått med seg moldebandet Revolt i dette samarbeidet.

Det blir poesiscene, festivalkro, kirkedans, musikk med Brazz Brothers og Frode Alnes, samt Madalai Lamas.

Stykkene ”Den mekaniske hagen”, ”Mannen & Måka”, ”Fruen fra havet”, ”Den uendelige historien”, ”The montain body”, ”Mumiebrun” og ”Surtsey” blir å oppleve på de forskjellige scenene til Høstscena.

Og ikke glem familiedag på Atlanterhavsparken. Programmet i sin helhet finner du på Høstscena sine nettsider.

Og selvfølelig har Høstscena på plass festivalkunstner, som er Jon Tombre.

Har du et levende begjær etter å oppleve noe stort denne høsten så er Høstscena slett ikke noe dårlig alternativ.