Gratis buss for tilflyttede studenterStudenter som flytter til Ålesund fra en kommune utenfor Sunnmøre kan få et helt år med gratis buss ved å sende inn en søknad til Ålesund kommune.

Studenter ved høyere utdanning, og som har meldt flytting til Ålesund fra en kommune uttenfor Sunnmøre kan nå søke på gratis busskort for et helt år. Foto: Håvard Myklebust.

Gratis buss et helt år kan absolutt hjelpe på ei slunken studentlommebok, og det har tilflyttende studenter anledning til.

I 2018 vedtok Ålesund bystyre å avgrense ordningen til å gjelde studenter utenfor Sunnmøre, av den grunn at kommunen ikke ønsket å påvirke folketallet i nabokommunene negativt. Busskortet en kan søke på gjelder for reiser innenfor grensene til gamle Ålesund, samt Sula og Giske.

Med andre ord er det studenter som melder, eller har meldt flytting til Ålesund etter 7. mai som kan søke på ordningen, som altså gjelder innenfor den gamle bygrensen.

Studentene som kan søke på ordningen må studere ved universitet, høyskole eller fagskole. Altså høyere utdanning.

Søkerne må også ha gyldig studentbevis, og å ha betalt semesteravgift.

Ålesund kommune opplyser at det her er snakk om et fysisk kort som dessverre ikke kan brukes i forbindelse med FRAM sin mobilløsning.

Kortet gjelder ikke på flybussen, hurtigbåt, ferge eller nattbussen.

Her kan du søke om busskortet.