Til toppen

Fyller byen med korpsmusikk

Mandag skal rundt 500 korpsmusikanter og drillere sette sitt preg i bygatene med årets Sommersamling.

Aspøy og Hessa skolekorps er årets arrangørkorps. Her spiller de på Aspøy skole, som blir et av fire startpunkt for korpsene i Sommersamlingen. Foto: Hessa og Aspøy skolekorps

En gang i året møtes mange av korpsene i Ålesund, Sula og Giske til den tradisjonelle Sommersamlingen.

Etter to års pandemipause kom den i gang igjen i fjor med en raskt sammensatt samling, men i år er den tilbake i rett spor, nemlig med et arrangørkorps. For Sommersamlingen går på omgang mellom skolekorpsene, og i år er det Hessa og Aspøy skolekorps som står som arrangør.

Fire startpunk

Normalt holdes Sommersamlingen på Kristi Himmelfartsdag, men fordi denne dagen i år havnet kloss opp mot 17.mai valgte arrangørene å bruke 2.pinsedag.

Sommersamlingen inneholder flere faste innsalg, som blant annet korpsenes innmarsj med presentasjon.

-Den vil som i fjor skje på Joachim H. Rønnebergsplass, altså Rådhusplassen, sier leder i Hessa og Aspøy skolekorps, Grete Taklo.

-Og som i fjor vil vi dele korpsene opp i grupper, som starter på fire forskjellige plasser på Aspøya og Nørvøya, blant annet i sentrum, sier Taklo, som avslører en ny vri i år.

-Sommersamlingen har også inneholdt konserter med korpsene. Denne tar vi i år på ruta fra startpunktet og på vei mot rådhuset.
Hver pulje holder to konserter på sin vei, med et nummer for hvert korps.

-Noen starter ved Bunnpris i Steinvågen og skal ha sine konserter ved Aspøy omsorgssenter og Ålesund kirke.

-Neste pulje starter på Aspøyskolen og har konsertene sine på Bryggen hotell og Apotekertorget.

-Pulje nummer tre starter ved Stuen, og holder sin første konsert på startpunktet, og neste på Kiperviktorget.

-Siste pulje starter ved boligene på Klipra med første konsert der, før de går til Bybadet og holder konsert der, sier hun.

Hver pulje består av tre eller fire korps, og marsjeringen starter klokken 11.00.

Joachim H. Rønnebergsplass blir festplassen der alle de rundt 500 korpsungdommene skal ta plass både med innmarsj og fellesnummer.

Festplassen

-Vi regner med at korpsene begynner å være framme og klar for innmarsj rundt klokken 12.00.
Med rundt 500 musikanter blir det nok trangt, men plass skal vi få, før kultursjef Oskar Skulstad holder sin velkomsthilsen.

-Fellesnummer hører vel også med?

-Helt klart, og vi bruker de to som ofte blir brukt i Sommersamlingen, nemlig “Gammel jegermarsj” og “Ja vi elsker”.

-Inn i mellom det blir det både overrekkelser og overraskelser.
I tillegg sørger vi for kiosker med is, brus, sukkerspinn og alt det andre som hører med på en Sommersamling. Så vi håper mange finner veien til byen, og blir med oss og skaper liv og røre denne dagen. Blant annet vil det befinne seg rundt 3.700 cruisepassasjerer i sentrum denne dagen, sier Grete Taklo, som altså leder arrangørkorpset Hessa og Aspøy skolekorps, bestående av 35 ivrige musikanter.

-Før vi glemmer det, helt på tampen. Medaljer er vel også vanlig?

-Helt klart. Og medaljen på Sommersamlingen er for svært mange den aller første korpsmedaljen de får. Så den er viktig, og skal være framme i Ålesund når som helst nå. Rykende fersk, sier hun.