Til toppen

Din breddeklubb kan få 10.000,-

Søndag jakter AaFK Fortuna ny publikumsrekord og da ligger det en utrolig fin gulrot i potten for en breddeklubb på Sunnmøre. For Sparebanken Møre vil gi 10.000,- til klubben som lager best stemning.

Det betyr at det er bare å mobilisere og få med flest mulig folk, om så klubben din er fra Vigra, Hareid, Brattvåg, Sykkylven, Skarbøvik, Spjelkavik eller noe annet sted. For her har alle en mulighet til å stikke av med pengene.

– Klubben som lager best stemning under kampen mot Grand Bodø søndag, vil få 10.000 kroner i gave fra Sparebanken Møre. Det er en fantastisk mulighet for breddeklubbene. Det er bare å få med seg flest mulig og lage liv, så kan nettopp din klubb får denne utrolige fine gaven fra banken, sier Marked- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo.

– I pausen skal vi for første gang ha Ålesund Sportsdrill på besøk, så da blir det veldig god underholdning mellom de to omgangene også, legger hun til.

Spiller god og underholdende fotball

Gaven er ett ledd i å få flest mulig tilskuere på kampen. For målet er å bikke 1.000 tilskuere for første gang i AaFK Fortunas historie. Rekorden er fra 2019 da 900 kom på cupkampen mot Vålerenga.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal ta turen slik at de kan være med på skape ei ramme og en opplevelse, som gjør at alle har lyst til å komme tilbake til kampene vi spiller i resten av sesongen. Vi vil vise at det er kjekt å gå på kamp, for vi er et lag som spiller god og underholdende fotball. Og så vi scorer mye mål. Jeg tror ingen vil angre om de tar turen. Det at det er mye folk gir oss energi, sier kaptein Mette Osvold Muri.

– Vi håper at veldig mange kommer og at det bidrar til at vi gir dem en god kamp og opplevelse. De skal komme fordi vi spiller virkelig god fotball, noe vi har bevist flere ganger denne sesongen. Det at det mye folk på tribunene gir oss spillerne det lille ekstra, og det er så godt når folk står bak deg. Og så håper vi at mange unge jenter som spiller fotball kommer, for vi er viktige rollemodeller for dem, sier Maria Herdel Pedersen.

– I mange andre land kommer det mye folk på kvinnefotballen, og vi mener at vi leverer et så godt produkt at det skal være mulig å få dette til i Norge også, sier Osvold Muri.

Vil ha revansj

I forrige kamp ledet AaFK Fortuna 1-0 i toppkampen borte mot TIL 2020 i det klokka bikket 90 minutter, men to overtidsmål gjorde at det ble et bittert 1-2-tap i stedet for seier. Og nå er avstanden opp til lederlaget TIL 20202 syv poeng i stedet for ett.

Søndag venter et nytt nordnorsk lag. Grand Bodø er nummer åtte med syv poeng. Vertene har scoret 12 mål på tre hjemmekamper mens motstanderne har sluppet inn 19 på bortebane, så det kan bli veldig gøy å være hjemmesupporter på Color Line Stadion.

– Det tapet mot Tromsø var grusomt og tok fra meg nattesøvnen noen dager. Vi er en veldig revansjesugen gjeng, som kommer til å gå ut i hundre og angripe, og forhåpentligvis score flere mål, sier kapteinen.

– Vi har store ambisjoner om å rykke opp, så da må vi slå tilbake med en gang. Vi må vise at vi ikke blir preget av det bitre tapet i Tromsø. Motstanderen skal få merke at dette er vår hjemmebane, sier Herdel Pedersen.

Kampen har avspark kl. 14:00.