Til toppen

\ loading=

Søndagsforedrag om taskekrabben

Det er klar for det siste av en rekke søndagsforedrag på Runde Miljøsenter, og tar du turen får du bli med på et spennende dypdykk i taskekrabbens livshistorie.

Snorre Bakke tar deg med inn i krabbens forundelige verden i søndagens foredrag på Runde Miljøsenter

– Foredragsholder er førsteamanuensis ved NTNU i Ålesund Snorre Bakke. I doktorgraden sin har han studert taskekrabben sin biologi. Sammen med to medforfatterer har han gitt ut boka «KRABBEN – et biologisk og kulturhistorisk portrett». Boken gir ei bred dekning av taskekrabben sitt liv og betydningen den har for oss som fiskeri- og matressurs, forteller arrangøren.

Bli med inn i krabbens spennende verden

Foredraget er ei historie, illustrert med fine bilder, der vi får følge krabben fra larve til den er voksen. Vi blir med krabben i livet som «ungdom», etter jakt på mat, i kampen for å overleve og på søk etter en partner. Måten vi menneske utnytter krabben på gjennom fiske er også en del av historien. Underveis i foredraget blir ulike kuriøse temaer tatt opp, som for eksempel hvor gammel blir en krabbe, hvor hardt kniper den, føler den smerte når den blir kokt, eller er det farlig å spise krabbe?

Arrangementet starter kl. 15.00 og det koster 50,-. Kaféen og besøkssenteret holder åpent fra 11.00-17.00 og det serveres middag, kaffe og kaker.

Se mer om alt du kan finne på i Ålesund og omegn: Kulturkalender