Til toppen

Åpner Delicatessen Løvenvold på Storsenteret

- Husker du da smaken av Europa virkelig kom til Ålesund? Det vil vi snart si. Gled deg til oster, skinke, syltetøy, skinke og nøtter i alle lekre varianter når Delicatessen Løvenvold åpner dørene hos Ålesund Storsenter denne sommeren. Marcia Romijn tok med seg sin lille familie fra Nederland, og de satser.

Marcia Romijn gleder seg til å åpne butikken på Ålesund Storsenter. Senterleder Kine Vik håper det skjer i starten av juli.

De hadde allerede bestemt seg da Covid kom. De ville flytte fra Nederland og følge drømmen. Lite visste de da, at akkurat den tanken skulle ta de til helt til Norge og Ålesund.

– Vi fant fort ut at veien til opphold og en god start, var å først finne arbeid, forteller Marcia som alltid har drømt om å jobbe med mat og spesielt ost. Fra Nederland fikk hun kontakt med «Dutch Cheeseman» og eier Ab Noom, som er en kjent aktør hos flere av landets store julemarkeder. Også hos Bypatriotens marked i Ålesund.

– Da vi fikk kontakt skulle de til Egersund på marked og jeg fikk tilbud om å være med og jobbe for å sjekke ut om dette var noe for meg. Det var det, sier hun om tiden der hun reiste fra mann og barn på 1,5 år, for å prøve seg i drømmejobben. Kjemien satt, og de var i gang.

– Det var rart å skulle reise til Norge, uten familien først, men det gikk helt fint for alle den lille perioden som måtte til for å prøve, forteller hun.

Det gikk ikke lang tid før selskapet «Dutch Cheeseman» fikk en henvendelse fra Ålesund Storsenter som hadde oppdaget den lekre butikken som de hadde startet i Bergen. En sånn ønsket de seg i Ålesund. Dermed fikk Marcia muligheten hun virkelig hadde ventet på. Om hun ville til Ålesund og drive egen butikk?

Elsker å være her

Nå er de bosatt i Tennfjorden, og det er kun kort tid til åpning av butikken i sentrum av jugendbyen.

– Her er så flott og vi elsker å være her. Folk sier nordmenn er så lukket, men vi har virkelig opplevd det motsatte. At folk i stedet er veldig imøtekomne og hyggelige. Så hjelper det sikkert å ha en sønn som springer foran oss som «icebreaker» i bygda, ler hun og beskriver hvordan hans nysgjerrighet og lek har en tendens til å ta de med inn i sosiale situasjoner.
– Men så er vi også åpne og interessert i å lære. Man får nok som man gir, sier hun og avslører at hun allerede er godt i gang med å lære seg norsk.

– Om vi prater langsomt så går det fint, både å forstå og prate, sier hun og engelsken som vi har utvekslet på til nå er vekk.

Lokalene i første etasje åpnes helt opp med store vinduer ut mot gaten.

Et tilskudd til senteret og byen

Senterleder hos Ålesund Storsenter Kine Vik åpner porten til lokalene der butikken skal ligge i første etasje med inngang mot Løvenvoldgata.

– Gjett om vi gleder oss. Vi er sikre på at dette er helt rett aktør for oss, og ikke minst noe byen trenger. En skikkelig delikatessebutikk med alt du kan tenke deg av gode saker. Oster, skinke, sylte, og ikke minst redskaper og kniver man bruker om en skal lage til helgens tapas selv.

Delicatessen Løvenvold blir en ren butikk, uten sitteplasser, men levende. Her får du nemlig smake, se, og lære, før du kjøper med deg hjem. Og ble du ekstra nysgjerrig og knapt kan vente?

– Kom gjerne innom standen, sier Marcia som gleder seg til å møte byens befolkning i morgen lørdag.

Stand på senteret lørdag

Lørdag finner du Marcia Romijn i fellesarealet på Ålesund Storsenter fra kl. 12.00-15.00 og hun har med seg smaksprøver i ulike varianter. – Jeg ønsker å komme i gang, bli kjent med folk og byen, og håper de også stopper innom standen for en smakebit sier hun.

– Ønsker man imidlertid å handle oster denne helgen, så har hun også et tips. – Tar du turen til Kongens Gate så finner du vognen til «Dutch Cheeseman». Det er så kjekt at de er her, og lørdag er siste mulighet for å sikre seg gode oster, forteller hun.

Endelig åpningsdato er ikke satt, men senterlederen håper at de er i mål og kan åpne i starten av juli, så følg med.