Til toppen

Full gass for Marius Nakken, med ny sponsor

Denne helga er racingsjåfør Marius Nakken i full sving med utfordrende nattkjøring. Nå også med AVIS Bilutleie Vest på sponsorlaget.

2023 Fanatec GT World Challenge Europe
Round 1 // Endurance Cup
Monza (Italy) – April 21st – 23rd, 2023
Photo: Michele Scudiero

-Akkurat nå er jeg i Frankrike der vi skal kjøre andre runde i langdistanseserien, og denne gangen er det nattkjøring som står på planen, forteller landslagsutøver og sjåfør i Racing Porsche, Marius Nakken, som gleder seg over å ha fått en ny viktig sponsor med på laget.

Betyr mye

-At AVIS Bilutleie Vest har valgt å inngå en sponsoravtale betyr svært mye for meg. For jeg skal jo ikke skjule at det er urolige tider både med usikkerhet rundt skatter og økonomi generelt for mange av sponsorene mine, sier Marius, som ikke har full proffkontrakt og må stå for mye av finansieringen selv.

-Det tar jo tid å få på plass kontraktene, men heldigvis har de fleste fornyet. At AVIS kommer inn hjelper mye. Og så er det en hyggelig gjeng som jobber der, sier han.

Også Sølvi Sjong i AVIS Bilutleie Vest er glad for avtalen.

-Vi har fulgt med Marius lenge, for vi er jo i bilbransjen begge to og vi støtter de lokale heltene våre, så avtalen med Marius er spennende.
Det er jo gøy å følge ham, og vi skal lage en plan for samarbeidet framover, sier hun.

Som kjent er det superraske Porscher som er arbeidsplassen til Marius Nakken, og akkurat nå er det altså nattløpet GT World Challenge som opptar det meste av konsentrasjonen hans, der han kjører for italienske Dinamic GT.

Krevende løp

-Dette er andre løpet i en serie på seks løp, og det første nattløpet. Og det i en ny bil som kom i mars.
Bilen fungerer bra, og er absolutt bedre enn den jeg hadde i fjor. Men på Monza i Italia, i første løp ble jeg påkjørt. Nå håper jeg det skal gå bedre.

-Nattløp, altså i stummende mørke?

2023 Fanatec GT World Challenge Europe
Round 1 // Endurance Cup
Monza (Italy) – April 21st – 23rd, 2023
Photo: Michele Scudiero

-Ja, og med fjernlys. Det er krevende, for bilen bak deg lyser opp slik at det er umulig å se om den er femti eller to hundre meter bak deg.
Nå har vi brukt mye tid på testing og trening. Det har gått bra. Både bilen og teamet fungerer topp.

Marius Nakken skulle gjerne også deltatt i Sprint serien, men i år blir det langdistanse i klassen Porsche GT World Challange Porsche Super Cup.

-Sprint serien er kortere løp, og det gir en god trening. På langdistanse snakker vi om løp på opp mot 24 timer, og der vi sitter bak rattet to timer i strekk, i en fart på 230 km/t i snitt. Det tar virkelig på. En kjenner det godt i kroppen etterpå.

-I pausene skal vi jo optimalt hvile, sove og få i oss mat, før det er ut på banen igjen. Men det blir jo ikke alltid optimalt, sier han.

-Denne helga er det 55 biler på startstreken, og vi er tre på vårt lag.
Løpet går over seks timer og begynner i dagslys og ender opp i stummende mørke de tre siste timene.
Vi er et godt sammensatt sjåførteam som absolutt har både muligheter og ambisjoner om pallplassering, sier Marius Nakken, som er notert for 190 pallplasser i karrieren.