Til toppen

\ loading=

Aspøyskolen med «hovedrolle» i storfilm

- Vi var klare for å filme i Oslo, men etter at vi oppdaget Aspøyskolen bestemte vi oss for å flytte hele produksjonen til Ålesund, forteller produsent i Eye Eye pictures Andrea Berentsen Ottmar.

Produsent i Eye Eye pictures Andrea Berentsen Ottmar gleder seg til å bli bedre kjent med Ålesund. Nå frir de til lokalbefolkningen i håp om å fremskaffe husly til skuespillere og crew i ei tid der hotellene gjerne er fylt av sommergjester.

– Byen vil nok merke at vi er her, forteller hun om perioden fra 20. juni-21.juli når innspillingen skal skje. Totalt har de med seg et crew på totalt 30 personer og all filmingen skal skje på Aspøyskolen.

– Du må gjerne bruke jungeltelegrafen for å si fra til folk om at vi er på storstilt jakt etter husly. Vi trenger å leie flere steder for å bosette crew og skuespillere i denne perioden. Om noen har ei leilighet, et hus, eller annet så vil vi gjerne høre fra de, sier hun om det som nå er siste innspurt for logistikken som må sitte før de ankommer byen i slutten av juni. – Kanskje noen skal på ferie ei uke eller to? Alt hjelper, sier hun.

Aspøyskolen blir base for innspilling av film med internasjonale ambisjoner.

Store ambisjoner

Selv om Eye Eye pictures er et relativt nytt selskap, sitter de på solid erfaring i produsenter som har medvirket til både «Verdens verste menneske» og «Syk pike» som høstet råe kritikker og blant annet nådde gjennom til Cannes.

Nå er de klare for å gjøre det igjen, og innspillingen skal foregå i sin helhet i Ålesund.

– Vi har store ambisjoner. Det har vi. Selv om vi er et nytt selskap, og er på relativt lavt budsjett vil nå opp internasjonalt også denne gangen. Det er målet, sier hun og gir oss et lite innblikk i handlingen som vil utspille seg inne på Aspøyskolen.

– Jeg kan ikke si så mye, men litt skal vi dele. Handlingen starter i det foreldrene til to av elevene blir innkalt til skolen. Der har vært en situasjon mellom barna. Noe har skjedd. Hva får vi ikke vite. Vi får heller aldri se barna, sier hun om det man etter hvert skjønner dreier seg om relasjoner mellom de voksne og som utspiller seg i løpet av en ettermiddag.

– Men det tar hvert fall ikke en ettermiddag å spille inn?

– Nei, det er helt sikkert. Vi skal være i Ålesund en hel måned og vi gleder oss veldig til å bli kjent med både byen, næringslivet og spisestedene. Vi har allerede opprettet kontakt med mange instanser og fått god hjelp av både kommunen og næringsforeningen, og kanskje får vi hjelp her med dere til å finne enda flere steder å bo? sier hun om det som har vært utelukkende positiv respons.

Den gule Aspøyskolen troner på toppen av Aspøya i Ålesund sentrum.

Oppgaver for lokale

– Vi er også på jakt etter tilkallingsvakter og assistenter som kan hjelpe oss med ulike småoppdrag fra 5. juni. Man trenger ikke være tilgjengelig hele tiden, men man må være over 16 år. Vi trenger også en syerske og snekkere som kan bidra, og det kommer garantert flere forespørsler fra oss, sier Andrea, som håper noen melder seg.

– Vi har allerede vært i Ålesund flere ganger siden beslutningen ble tatt i april, men vi gleder oss virkelig til å være på plass med hele produksjonen, sier Andrea.

Hva sier dere Ålesund? Er ikke dette spennende? Det var da sannelig på tide at denne vakre knallgule 100-åringen ble oppdaget!

Har du ledig leilighet, eller vil du melde deg til annet? Ta direkte kontakt med produksjonsleder Kaja Fiksdal: Kaja@eyeeyepictures.com