FRAM lanserer koronabillett på bussenEr du av dem som er avskåret fra å betale bussbilletten via mobil? Fortvil ikke. Nå kommer FRAM med koronabilletten som kan kjøpes direkte, eller bli sendt til deg via posten.

FRAM sin nye koronabillett kan du blant annet få kjøpt på Moa trafikkterminal, eller ved å kontakte FRAM sitt kundesenter. Da vil billetten og en faktura bli sendt til deg i posten.

-Vi ønsker å møte innspillene vi fikk sist gang framdørene på bussene var stengt. Ffor oss er det viktig at alle kundene våre har tilgang til å kjøpe gyldig billett, sier Konrad Lillevevang som er seksjonsleder i FRAM.

-Med koronabilletten unngår vi å komme opp i en situasjon der enkelte av kundene våre ikke har mulighet til å få betalt på bussen, sier han.

For koronabilletten er rett og slett en verdikupong som koster 292 kroner, og som gjør at en slipper å bruke mobiltelefon.

Koronabillettene kan en kjøpe i alle de tre byene her i fylket, og i Ålesund kan denne kjøpes på Moa trafikkterminal, eller en kan velge å kontakte FRAM sitt kundesenter.

Da vil en få koronabilletten tilsendt i posten sammen med faktura.

-Koronabilletten består av flere verdifelt med ulik kroneverdi. Billetten er med andre ord en manuell og tillitsbasert verdikupong, der kunden selv registrerer reisekostnadene sine, sier Lillevevang.

Det tillitsbaserte systemet gjøres ved at den reisende skriver inn dato og klokkeslett for reisen de gjennomfører i verdifeltet, tilsvarende prisen for reisen.

FRAM oppfordrer imidlertid alle som kan om å bruke FRAM-appen eller SMS-betaling på bussen.

-For de som kan er dette helt klart den enkleste måten å betale for, sier Lillevevang.

På FRAM-appen kan n betale periodebilletter, enkeltbilletter og gruppebilletter.

Ønsker en å bruke SMS så skriver en ordet Buss, og prisen for reisen, sendt til 1990.

Eller en kan kjøpe en koronabillett som nevnt ovenfor.