Forsker-Kine klar for Grand PrixSkal forklare fire års forskning på fire minutter. 


Kine Berild Norheim er NTNU Ålesunds deltager i Forsker Grand Prix 28. september.

Trangt nåløye

Hun har allerede passert et trangt nåløye og er håndplukket blant 2000 kandidater fra Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Torsdag 28. september skal Kine Berild Nordheim (32) representere NTNU Ålesund i den regionale finalen i Forsker Grand Prix som arrangeres i Trondheim.

Der skal Kine konkurrere mot ni andre doktorgradsstipendiater i forskningsformidling, det vil si å gjøre tung forskning forståelig for folk flest.

Som den nysgjerrige og kunnskapsrike sunnmørsjenta hun er, er det selvsagt innovasjon som er teamet for hennes forskning. 


– Interessen for innovasjonsevne har ført meg til å forske på temaer som kunnskapsdeling, tillit og tilhørighet i næringslivet, og med spesielt fokus på den maritime klynga. Det er noe helt spesielt på Sunnmøre som gjør at vi klarer å gjenskape oss selv – igjen og igjen.  Men hvordan? Oppskrifta er temmelig enkel, og ganske vanskelig, sier Kine. På Forsker Grand Prix skal hun altså formidle 3-4 års forskning på fire minutter, nesten like lang tid som du bruker på å lese denne artikkelen. 

Streames til campus
Selv om Kine er på bortebane i Trondheim, kommer hun til å ha stor støtte på NTNU i Ålesund. Forsker Grand Prix skal nemlig for første gang streames til et eget arrangement på campus i Ålesund. Der kan studenter og andre interesserte følge konkurransen og stemme på deltagerne. 

– Det betyr mye for meg å ha støtte hjemmefra når jeg går på scenen. Jeg kjenner bare ca. 13 personer i Trondheim så jeg håper mange tar turen for å cyber-heie i Ålesund i stedet, sier hun. 

De to beste fra delfinalen går videre til den nasjonale finalen 30. september.  

CampusUka 2017
Livestreamingen av Forsker Grand Prix er en del av den store CampusUka 2017 som arrangeres ved NTNU i Ålesund 20. - 29. september. Her blir det ti dager til endes med faglig program for studenter og næringsliv, men også artige arrangementer som vanlig publikum kan delta på. 

Mari Liavaag Holm er ansvarlig for den innholdsrike CampusUka 2017 som arrangeres ved NTNU Ålesund 20. - 29. september.

– Vi skal ha mange aktiviteter, arrangement og treffpunkt som utnytter at NTNU i Ålesund er den mest næringslivsnære campusen i hele landet. I løpet av disse til dagene skal vi knytte enda tettere bånd med næringslivet. Vi skrur rett og slett opp tempen på campus med en rekke arrangement for både studenter, næringsliv - og den vanlige publikummer som lurer på hva vi driver med på NTNU, sier ansvarlig for CampusUka 2017, Mari Liavaag Holm. 

– Under Åpen dag på universitetet kan byens befolkning komme for å se på det vi driver med til daglig. Vi har guidet omvisning og åpner laboratorier og simulatorer slik at folk kan se og prøve selv, sier Liavaag Holm.

– Og når delfinalen av Forsker Grand Prix arrangeres i Trondheim blir det stor tilstelning med livestreaming og moro her på campus.   

Tilbake til Kine og Forsker Grand Prix. Tobarnsmoren har sannelig ikke tid til å ligge på latsiden før konkurransen. 

– Akkurat nå har vi sendt ut en spørreundersøkelse til 2300 personer i toppledelsen i bedrifter fra hele Norge. Så nå venter vi på svarene og da blir det å brygge mengder med kaffe og gjøre seg klar. Vi har allerede dybdeintervjuet 31 toppledere i bedrifter i den maritime klyngen og nerden i meg gleder seg til å grave dypere i funnene våre.

Her kan du lese mer om Forsker Grand Prix. De som vil være med å heie på Kine under direktesendingen som overføres til Campus Ålesund under CampusUka 2017 kan lese mer om arrangementet her.

 

Se våre studentsider: STUDENTBYEN ÅLESUND