Skryter av giverglede– Jeg har jobbet med dette i 23 år og en ting er helt sikkert: Givergleden har aldri vært større. 

Bypatrioten treffer Geir Staveli og gjengen i Fretex tidlig mandag morgen på Utstillingsplassen hvor de er i full gang med å tømme containeren for brukte klær. Klær som andre har gitt fra seg.

-Tenk det. Vi sender tre og ofte fire semitrailere med klær til Polen hver eneste måned. Bare fra Ålesund og omegn, forteller han.

-En ting er at vi kanskje har et mer bruk og kast samfunn, men nå synes jeg jammen folk skal ha skryt for at de heller leverer inn brukte klær og gjenstander til oss, til gjenbruk, enn å hive det i bosset. Dette kommer andre til gode. Det som leveres inn her i Ålesund finner du ikke igjen i butikkene. Det går nemlig direkte til de som trenger det i Polen, forklarer han og gir Bypatrioten noe å tenke på. Nå som det går mot vinter…

Bypatrioten jobber sammen med Fretex og Ålesund kommune for å finne enda flere steder man kan sette opp containere. Har din bedrift, ditt nabolag eller borettslag lyst til å bidra? Da sender dere en e-post til post@bypatrioten.com. Vi opplyser om at containere som settes ut tømmes regelmessig av Fretex.

Fretex Ålesund fyller bilene med brukte klær som skal videre til Polen.