Til toppen

Forberedt på tøff, men spennende sesong

Det gjenstår kun 18 dager til det braker løs i Eliteserien på Color Line Stadion når Vålerenga kommer på besøk i serieåpningen 10. april. Vi har tatt oss en god en prat med trener Lars Arne Nilsen om ståa i klubben.

Det er ingen tvil om at vi har en motivert og sulten gjeng. Vi har også mange unggutter som har fått sjansen og tatt den, sier trener Lars Arne Nilsen på treningsfeltet på Color Line Stadion.

Petar Golubovic, Simen Rafn, Nenass, Torbjørn Kallevåg, Simen Bolkan Nordli, Besim Serbevic, Dario Canadjia, Fredrik Haugen og Gilbert Koonsom. Det er ni av spillerne i troppen, fem av dem startet, i 2-1-seieren mot Lillestrøm i den siste hjemmekampen i fjor. Alle kunne ha vært i startoppstillingen i AaFK, og alle gikk ut av portene av Color Line Stadion etter sesongslutt.

Supporterne var bekymret. Det tok tid før nye kom inn.

I Marbella ble AaFK lekt med av nyopprykkende Brann, som vant 3-0. Og de ble 1-2-tap mot Sandefjord. – På det tidspunktet så det ikke bra ut. Troppen var ikke god nok, sier trener Lars Arne Nilsen.

Utstyret må også av banen. Bjørn Erik Kristensen gjør sin del av jobben.

Sulten gjeng

Jobben ble gjort. Av sportslig leder Bjørn Erik Melland og resten av apparatet rundt han. Spillere kom inn.

Og resultatene har ikke uteblitt. AaFK spilte uavgjort mot både Rosenborg og Bodø/Glimt, og har de siste uken slått både Sogndal og HamKam.

– Vi har hatt en fin oppkjøring. Utskiftingen i stallen har vært stor, i grunnen litt for stor. Men det har gitt flere spillere sjansen til å vise seg frem. Det er ingen tvil om at vi har en motivert og sulten gjeng. Og mange unggutter som har fått sjansen og tatt den, sier Nilsen.

– Vi har etter hvert fått bra resultater, periodevis har vi spilt bra mot både Rosenborg og Bodø/Glimt, som viser at vi henger med. Dessuten har det vært gode prestasjoner mot Sogndal og HamKam. Sakte, men sikkert, har vi fått satt et satt et lag. Det har vært en kjekk oppkjøring, mest fordi vi har hatt et ungt og lærevillig lag.

Moses Ebiye som fyrer løs, mens Markus Karlsbakk følger med på skuddet.

Underdog

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at AaFK blir tippet i bunn av tabellen.

– Vi er tippet på nedrykksplass av ekspertene. Det er vi og HamKam som skal rykke ned. Det skal vi motbevise. Vi er forberedt på en tøff sesong, men samtidig ser det spennende ut, sier Nilsen.

– Vi blir underdog i år, og det blir deilig. Vi har en fin gjeng som det er moro å jobbe med. Men selv om vi snakker om et fremtidsrettet lag, så må vi levere nå, for fotball handler om nuet, og klarer vi det, så blir dette veldig morsomt. Han er veldig godt fornøyd med utviklingen han har sett i oppkjøringen.

– Vi har fått inn spillere som Alexander Munksgaard, Kasper Lunding, Amidou Diop, Ole Martin Kolskogen, Trace Murray som gjør at vi har blitt konkurransedyktige. I Marbella hadde vi ikke et godt nok mannskap, men nå har det blitt konkurranse og det har løftet hele troppen. De unge har også tatt nye steg etter at vi har investert i dem, men vi kan ikke spille med alle samtidig, men flere vi få muligheten. Nikolai Hopland var der i fjor, og vi har sett en stor utvikling i løpet av vinteren i Henrik Melland og Markus Karlsbakk. Dessuten har vi to spennende spillere i John Kitolano og Bjørn Erik Kristensen, som kom i fjor sommer. Totalt sett har vi en veldig spennende gruppe.

– Vi håper også å få inn et par spillere til. For vi har en litt tynn stall og er sårbare på et par posisjoner, legger Nilsen til.

Kasper Lunding leker seg med ballen etter endt økt på Color Line Stadion.

Møter Molde

Lørdag er det treningskamp mot Molde på Color Line med avspark kl. 14:00, så møter de Kristiansund søndag 2. april kl. 16.00, før det hele braker løs mot Vålerenga 10. april hjemme i Ålesund.

– Alt handler om å bli klar til Vålerenga og gjøre de rette tingene frem til den kampen. Det blir en litt spesiell og utfordrende treningskamp mot Molde, for det er landslagspause og vi har flere spillere borte. Men da får også andre en glimrende mulighet til å vise hva de er gode for. Så håper vi at vi har flere på plass mot Kristiansund, sier Nilsen.

Michael Lansing kan smile etter at nok en trening er i boks. Nå er det treningskampen mot Molde neste.