Flere hundre tok turen til årets "Sjekk inn"Det summet høylytt inne lokalene hos NMK da flere hundre besøkende i dag  tok turen i håp om å finne en interessant arbeidsplass blant de over 40 bedriftene som deltok på årets "Sjekk inn". 

Fullt hus under årets "Sjekk inn" der Region Ålesund og samarbeidspartnere viser frem hva Sunnmøre har å by på i håp om at flere flytter hjem.

Flere hundre hadde møtt frem for å delta da Region Ålesund med samarbeidspartnere i dag rigget seg til i lokalene til NMK. Målet er i all hovedsak å treffe utflyttede sunnmøringer som er hjemme på juleferie, men jobbmessen er åpen og gratis for alle som er nysgjerrige på arbeidsmarkedet i regionen vår. 

I tillegg til mingling, twist og giveaways var der også satt opp innholdsrike foredrag med alt fra gode tips til jobbsøknaden og sosiale medier. 

Tilbakemeldingene fra i fjor var at dette treffstedet hadde sørget for flere nye ansettelser. 

(Fortsetter under)

Maxim Foss (27) og Gaute Frøland (28) hadde begge store forventninger til dagens "Sjekk inn", men endte opp med å ville gi arrangørene noen gode råd på veien.

-Jeg har faktisk flydd hjem fra Bergen for å delta på dette i håp om å finne meg jobb på Sunnmøre, men jeg skulle ønske her var enda flere bedrifter, sier Gaute Frøland (28) og legger til at han dessverre er litt skuffet. 

Med bachelor i maskiningeniør fra NTNU Ålesund hadde han håpet å treffe enda flere aktuelle bedrifter. Det støttes også av Maxim Foss med samme bakgrunn og utdannelse. 

-Jeg føler vi har forberedt oss godt. Jeg tok med meg flere kopier av egen CV, men opplevde ikke at de som stod på stand hos de som var aktuell for meg var interessert i å motta den. De henviste bare til hjemmesidene. De hadde jeg jo allerede googlet fra før. Til neste år håper jeg enda flere av bedriftene sender de som faktisk skal rekruttere oss og som kan gi direkte tilbakemelding på CV eller diskutere mer inngående mulighetene bedriften har til å ansette. For dette er virkelig et arrangement som har potensiale til å bli en flott rekrutteringsarena, sier han. 

Det tenker Bypatroten at man helt sikkert tar med seg i forberedelsene  til neste år! 

Se flere bilder fra messen under: 

 

Giske kommune stilte med egen stand.

Ordfører Eva Vinje Aurdal i prat med en jentetrio som hadde tatt turen. Det er ikke til å komme fra at Ålesund trenger damene og ordføreren tok seg god tid til å høre på hva de hadde å si.

Irene Mjelde fra Yapril var en av dagens foredragsholdere. Hun var tilstede for å gi deltakerne gode råd til jobbsøknad og CV skriving.

Praten gikk lett og i ett mellom bedrifter og besøkende

Sjekk inn 2018

Over 40 bedrifter var representert.

Det var full rulle i lokalene hos Norsk Maritimt Kompetansesenter og Campus Ålesund under dagens "Sjekk inn"

Kaj Westre (NMK) i prat med ordfører i Skodje Dag Olav Tennfjord.