Fellesfyrverkeri fra Molja-Meldingene er strålende og vi er klare til å avvikle fellesfyrverkeri i Ålesund og Giske nyttårsaften, melder Bypatrioten og Svea Fireworks. Les mer: 

Fellesfyrverkeriet 2017 i Ålesund skytes fra piren på Molja i Ålesund sentrum.

I Ålesund kan publikum nyte fyrverkeriet som skytes fra piren på Molja klokken 20.00. 

-For å gi publikum orkesterplass har vi fått tillatelse fra politiet til å sperre Skansegata fra lyskrysset ved Dronning Sonjas plass til Skateflua i et kort tidsrom før og under oppskyting. Vi minner om at det derfor ikke vil bli anledning til gjennomkjøring her i perioden fra kl. 19.30-20.30. Vi håper også at folk vil trekke vekk fra kaikantene, og heller stå på baksiden av rekkverket, sier daglig leder i Bypatrioten Trine Klemetsen som gleder seg over strålende værmeldinger. 

(Fortsetter under) 

Skansegata stenges for biltrafikk i tidsrommet 19.30-20.30 for å gi publikum orkesterplass til fyrverkeriet som skytes fra Molja.

-Med tanke på dugnadsarbeidet som her er lagt ned og den store skuffelsen med avlysning i fjor, håper vi nå på en stor opplevelse for alle, sier hun og roser samarbeidet med Ålesundsregionens Havnevesen, Redningsselskapet Region-Midt med frivilligskøyta, Lions Ålesund og Borgund, Brannvesenet i Ålesund og Giske, Politiet, Ålesund kommune, Giske kommune og Valderøy Historielag. 

-Det er mange små og store oppgaver med alt fra logistikk til praktiske gjøremål som skal på plass før den store dagen, og vi har fått ja og hjelp fra alle kanter. Da går det an. Da blir ting plutselig virkelig, sier hun om initiativet og innsamlingen som gav totalt 140.000 kroner fra private og næringslivet i Ålesund og Giske. 

-Det er på langt nær det det egentlig koster, og man kan ikke telle timer, men nå stiller Bypatrioten og Svea Fireworks med arbeidskraft og dugnad for å realisere noe vi håper kan bli en tradisjon og ikke minst en flott attraksjon for byen vår, sier Klemetsen. 

Trine Klemetsen i Bypatrioten håper fellesfyrverkeriet kan være en samlende opplevelse og bli en ny attraksjon.

Giske

I Giske blir oppskytingen fra piren ved Hurtigbåtkaia på Valderøya klokken 19.00. Området vil bli helt avstengt for biler fra kl. 18.00.  Her må publikum finne alternative parkeringsplasser.   

-Vi er utrolig glade for at historielaget stiller mannsterke med servicevakter på Valderøya. De sørger også for at publikum har tilgang til toaletter på Johansbuda, sier Klemetsen.  

-Vi minner om at det er helt forbudt med eget fyrverkeri på områdene og i tidsrommet under fellesoppskyting. Det gjelder både i Ålesund og Giske, sier Roy Petter Normann i Svea Fireworks som benytter anledningen til å ønske alle ei flott nyttårsfeiring. 

Fyrverkeriet i Giske kommune skytes fra piren ved Hurtigbåtkaia på Valderøya

Arrangørene oppfordrer publikum til å holde god avstand fra kaikantene