Tror på opprykkLars Bohinen synes det er fint å være på plass i Ålesund. Han har planene klare og mener mulighetene er gode for opprykk. Bypatrioten har tatt en prat med AaFK´s nye trener om fotball og grunnleggende kunnskap om Ålesund by! 

Lars Bohinen er på plass i Ålesund. Han tror på opprykk, men ikke at det kommer av seg selv.

Gode forhold for opprykk

– Forholdene ligger til godt til rette for AaFK. Treningsforholdene er gode og de fleste spillerne har erfaring fra eliteserien. AaFK har utrolig gode supportere og et næringsliv som støtter opp, sier Bohinen til Bypatrioten da vi traff han på Color Line Stadion tidligere i dag.

Han er helt tydelig på at han har ambisjoner for klubben.

– Vi går for opprykk, men det gir seg ikke selv. Det krever hard jobbing i alle ledd og gjensidig forståelse for hva som skal til for å rykke opp, sier Bohinen som har fulgt med på AaFK siste årene.

-Jeg ser frem til å bli kjent med menneskene som er knyttet til klubben. Det er viktig å bygge god kultur i garderoben fra første dag. Det vil bli forandringer og spillerne vil nok møte nye krav, med fokus på prestasjoner, sier han.

Vil bo i sentrum

– Ålesund er en vakker by, sier Bohinen og avslører at han, sammen med kjæresten, ser etter et sted å bo i bysentrum. På spørsmål om antall trappetrinn til byfjellet og årstall for bybrannen, avslører ansiktsuttrykket at vi nok må gi han noe mer tid. Det skal han få. Hvertfall litt..


Å bry seg om spillerne

– En blir aldri utlært som trener. Det viktigste jeg har lært som trener i norsk kontekst er å involvere spillerne, gi dem feedback og bry meg om dem. Det gjelder å se hva som kreves av hver enkelt spiller, avslutter han.

Tekst og foto: Hilde Hurlen