Enklere for rullestolbrukere å flyÅlesund lufthavn, Vigra har mottatt og tatt i bruk sin første Aviramp. Dette utstyret erstatter en tradisjonell flytrapp og gjør det enklere for rullestolbrukere å komme seg inn og ut av flyene.

Aviramp gjør det enklere for rullestolbrukere å reise med fly. Nå er denne tatt i bruk ved Ålesund lufthavn, Vigra.

Nå kan rullestolene trilles opp og ned inne i Avirampen. I tillegg gir den overbygde rampen beskyttelse mot været for passasjerer som står i kø for å komme inn i flyet.

 - Den første Avirampen på Vigra brukes av Widerøe Ground Handling som er agent for Widerøe, SAS og KLM. Aviramp nummer to skal komme i juli og vil benyttes av Aviator som er agent for Norwegian og Wizz Air, opplyser lufthavnssjef ved Ålesund lufthavn Vigra Tor Hånde.

(Fortsetter under)

Flere passasjerer i april

Antall passasjerer som reiste over Ålesund lufthavn, Vigra økte med 7,9 prosent i april. Til sammen reiste 93.029 passasjerer over Vigra denne måneden.

-I og med at påsken kom på forskjellige måneder i 2017 og 2018, er den mest reelle sammenligningen å se på passasjerutviklingen for årets fire første måneder samlet. Hittil i år er veksten på 5,4 prosent. Innenlandstrafikken har økt med 3  prosent og utenlandstrafikken med 14,4 prosent, sier han.