En skoledag utenom det vanlige7. klasse fra Volsdalen barneskole fikk en skoleavslutning helt utenom det vanlige da var med på å bygge årets sankthansbål til Volsdalsberga. Her ser du bilder fra dagen! 

-dette var gøy, lød brølet fra toppen av det fem meter høye sankthansbålet som ble bygget i dag.

-Idéen om en egen bålskole kom til etter samarbeidet vi hadde med Slinningsbålet i fjor. Det at de sliter med å rekruttere nye bålbyggere og holde gløden oppe, gjorde sitt til at man må prøve å finne nye veier. Da Bypatrioten tok på seg årets sankthansfeiring på Volsdalsberga i år, tenkte vi at det var viktig å se om vi kunne dra i flere tråder samtidig. At det vi gjør sammen nå i år, kan spre ringer i vannet.  Kanskje får vi satt i gang en entusiasme hos de unge sjøl, at gnisten tennes såpass det blir lettere å skape engasjement fremover, sier initiativtaker Trine Klemetsen i Bypatrioten.  

 

Med med kyndig hjelp fra verdensmestrene på Slinningen og bålsjefene fra 2016 kom vi fort i gang. Her fikk vi lære det meste. Løfting, balansering, spikring og beregning. 

 

-Dette var gøy, lød brølet fra toppen av bålet da siste palle var satt på plass. 

 

Resultatet ble et fem meter høyt bål på tre timer! 

 

På plassen stilte også MOT fra Kolvikbakken mannsterke og bidro med sosiale aktiviteter som sekkeløp, taudraging og vaffelsteking. Nå venter familefesten førstkommende fredag, og hele programmet ser du her:

SANKTHANS PÅ VOLSDALSBERGA

(fortsetter under)

SE VIDEO OG INTERVJU FRA BÅLSKOLEN

Spente 7. klassinger på aller siste skoledag.

Representanter fra MOT var på plass.

Her fikk man lære å bygge bål på skikkelig!

Mange tunge tak, ingen sure miner!

Vafler er viktig!

Mange paller som skulle lempes og bæres.

Ene gruppen laget flott skilt som henger på bålet! Ingen tvil om hvem som står bak.

Sekkeløp og gøye aktiviteter måtte til innimellom.