Ekte italiensk mat og kaker midt i gågataOm du har «5 minuti» og vil smake ekte italiensk mat, kaker og drikke, ja så er det nøyaktig dit du bør gå. Til nykomlingen «5 minuti» i Kongens gate 14, midt i gågata. Vi lot oss friste.

Enrico Agnostinelli er en av tre drivere av det nye spisestedet «5 Minuti» i Kongens gate. Han har bodd i Ålesund i åtte år, og nå vil han presentere ekte italiensk mat og kaker.

Akkurat det å ikke bli fristet er en tøff sport om en stikker innom det nye spisestedet  «5 minuti», sentralt plassert i gågata.

-Endelig kan vi møte blikkene til ålesunderne når de smaker på ekte italiensk mat og kaker, sier Enrico Agnostinelli, en av tre drivere av det nye spisestedet «5 minuti».

Og å møte blikket til matglade ålesundere er noe han akter å gjøre.

-Ja, vi skal ha dialog med kundene våre. For mye av dette er nytt for dem. Til og med den italienske desserten Tiramisu, som de aller fleste har hørt om, er litt annerledes når den er ekte vare, sier han.

-Vi har nå ute rundt tjue kaker og dessertkaker i disken, men vi har enorme mengder med oppskrifter på italienske herligheter.

Disse vil vi presentere etter hvert. Så får vi snakke med folk, høre hva de liker.

-Nye ting kommer nemlig etter hvert, for vi skal lære folk å sette pris på italiensk mat, for i Italia er mat en verdsatt kultur, forteller han.

(Fortsetter under).

Enrico Agnostinelli og Svetlana Fragieva er to av tre drivere av det nye spisestedet, som kan friste med pizza og kaker ålesundere slett ikke ser så ofte.

I snart to år har de tre driverne planlagt kafeen, som både har kjøkken, bakeri og pizzabakeri.

En ting var de klare på. De skulle være i sentrum.

-Ja, jeg liker ikke kjøpesentre. Det manglet ikke på advarsler, men jeg synes det er best å være i bysentrum.

Egentlig skulle vi i et annet lokale, men slik ble det ikke. Nå har vi kjøpt lokalene i Kongens gate 14, og vil selv flytte inn i leiligheten oppe i huset.

-Hvordan har åpningsdagen vært da?

-Veldig bra. Jeg hadde nerver før vi åpnet, men folk har strømmet på for å smake, og vi ser at folk setter pris på det vi serverer.

Selv er vi bare glade for å være i gang. For å starte eget spisested er slett ingen enkel affære. Uten en den formidable jobben Svetlana Fragieva har lagt ned med søknader, papirarbeid og møter med kommunen så hadde vi ikke kunnet åpne.

Nå er vi i mål med den delen, nå gjenstår det bare å presentere italiensk pasta, pizza, kaker og andre godsaker til turister og ålesundere, sier Enrico Agnostinelli.

Farger i kakedisken er helt vanlig i Italia.

Denne pizzaen er laget på en helt spesiell måte. Vil du vite hvordan, så får du gladelig svar om du spør.

Selv om italienere ofte spiser og går samtidig, har «5 minuti» sørget for at ålesundere får sitte og kose seg.

Denne fristelsen skjuler enda flere godsaker under topplokket.

Fargerikt og fruktig. Kaker i alle fasonger, men med frukt og flotte farger bugner over i disken.

Lyse og ledige lokaler i Kongens gate 14.