Til toppen

Bygg lagånd med Ålesund Bedriftschallenge

Hva med en kjekk og annerledes aktivitet for bedriften? Bybadet og Uteguiden arrangerer Ålesund Bedriftschallenge, torsdag 11. mai. En morsom og variert stafett for bedrifter og organisasjoner.

Lasse Hoel er klar for å ta imot mange ulike bedrifter og organisasjoner under Ålesund Bedriftschallenge, som Bybadet arrangerer i samarbeid med Uteguiden. (Foto: Nils-Jarle Sætre)

Teambuilding kan gjøres på mange ulike måter, men det som alltid er viktig er at man har det kjekt sammen og bygger lagånd. Det er nettopp dette du får, om du melder på bedriften eller organisasjonen din på Ålesund Bedrift-challenge.

– Vi har lyst til at det skal være en kjekk dag for lagene, og at man har noe å se frem til og snakke om i lunsjen. I tillegg synes vi at det er gøy at det skjer litt i Ålesund sentrum også, som vi er glade for å bidra til, forteller Lasse Hoel, daglig leder av Bybadet.

Variert løype

Stafetten er delt opp i åtte etapper, med morsomme øvelser i hver etappe. Løypa er lagt fra Dronning Sonjas plass, oppom Aksla utsiktspunkt Fjellstua og ender opp på Bybadet hvor det er målgang.

– Vi har laget til ulike deletapper med variasjon i aktivitetene, og man kan velge om lagmedlemmer skal ta én eller flere etapper for å få gjennomført. Det er dermed ikke slik at du er nødt til å få tak i åtte deltakere for at dere skal kunne melde dere på. I fjor var det flere lag som også hadde med heiagjeng, så få gjerne med flere fra bedriften eller organisasjonen og lag en sosial happening ut av det. Vi har listet opp alle øvelsene på hjemmesiden vår, ta gjerne en titt der for å se hvor kjekt dette blir, oppfordrer Lasse.

Første etappe består av ulike crossfit-øvelser, så her gjelder det å øve litt på burpees blant annet. Bilde fra fjorårets Ålesund Bedriftchallenge.

– Er de som stiller på lag nødt til å være i sin beste form? spør Bypatriotens utsendte forsiktig. Og Lasse ler litt før han svarer.

– Nei, vi har prøvd å legge det opp slik at løypa krever ulike typer ferdigheter, så får flest mulig skinne på sin måte. Det er tenkt å være lavterskel og en kjekk aktivitet for alle. Husk på at det viktigste er ikke å vinne, men å gjøre noe gøy i lag! smiler Lasse.

Det sosiale står sterkt

Det er allerede et godt antall påmeldte, lag fra flere ulike bransjer og av ulik størrelse. To av lagene kommer fra henholdsvis Tafjord Kraftvarme og Converto. Oppkjøringen er allerede i gang, men det viktigste for de påmeldte er å bygge lagånd.

– Det var for å gjøre noe gøy og aktivt sammen, og så er vi mange som liker å være aktive her. Teambuildingen det gir, og det at vi får felles opplevelser, er absolutt en bonus, forteller Kristine Mjelde Solevåg fra Converto.

Bypatrioten spør om de har startet oppvarmingen.

– Vi har ikke akkurat startet en konkret oppkjøring, men vi er flere av oss som trener sammen hver fredag morgen. Kanskje det hjelper oss i gang, og gjør at vi er litt forberedt på enkelte øvelser? Vi har fordelt etappene etter evnene til lagmedlemmene. Vi har blant annet noen gode løpere på laget, som kommer veldig godt med, forteller Kristine.

Tafjord Kraftvarme stilte med lag under fjorårets bedriftschallenge, og er klar med lag i år igjen.

– Vi hadde det veldig kjekt med både bedriftschallengen, og gikk ut og spiste etter det var ferdig slik at det ble en helaften. Det ga absolutt mersmak og gjorde at vi ville melde oss på i år igjen. Det er først og fremst det sosiale, det er en litt annerledes sosial happening som bygger samhold. I tillegg er det veldig artig å ha noe å snakke om i lunsjen i tiden etterpå, sier Mats Nordstrand som er initiativtaker for laget fra Tafjord Kraftvarme.

Kåring av vinner og trekning etter målgang

Etter endt målgang er det premieutdeling hvor vinnerlaget får et gavekort fra Uteguiden. Og ett heldig lag vinner gavekort på bading på Bybadet.

De som deltar kan vinne et gavekort på 3000,- som kan brukes på en aktivitet med Uteguiden. I tillegg stiller Bybadet med en trekkepremie, hvor alle påmeldte lag kan vinne bading for de ansatte i bedriften på en valgfri ukedag. En gylden mulighet til å utvide teambuildingen, med andre ord.

– Fjorårets deltakere ga kjempegod respons på opplegget, og flere har også meldt seg på i år igjen. Det er veldig kjekt, og vi har god tro på at vi skal få med 20 lag som vi har tatt utgangspunkt i. Blir det flere lag, så ordner vi det også på et vis. Her er det muligheter for mange å bli med! sier Lasse.

Hiv deg rundt i dag, meld på bedriften eller organisasjonen og spenn på dere løpeskoene. For her er det faktisk ingenting å tape, bare mye moro å vinne!

 

 

 

 

 

 

 

Converto stiller med lag for første gang, og ser frem til å en kjekk aktivitet for teamet.